Twitch hacket i det største brud på datasikkerheden nogensinde

Gigantisk hack hos Twitch afslører, at de bedste betalte gamere på tjenesten har tjent op mod 8,4 millioner dollars de sidste to år.

Twitch hacket i det største brud på datasikkerheden nogensinde

Twitch, den enormt populære platform for live streaming med fokus på videospil og esports, så forleden 125 GB af sine mest private data dukke op på nettet.

Twitch udsat for kæmpe datalæk

Dataene omfatter fortrolige virksomhedsoplysninger som f.eks. webstedets kildekode og tekniske detaljer om produkter og platforme, der endnu ikke er blevet frigivet.

Afslører hvor meget streamerne tjener

De omfatter også detaljer om streamers indtjening – noget, som den Amazon-ejede platform havde holdt ekstremt hemmeligt, da rivaler som YouTube Gaming forsøgte at stjæle dets toptalenter.

Dataene, der dækker august 2019 til nu, viser, at viser sig, at den bedste individuelle streamer er en canadier ved navn Félix Lengyel, eller xQcOW. Han har tjent 8,4 millioner dollars fra Twitch i de sidste to år.

Den overordnede streamer med den højeste indtjening er et kollektiv kaldet Critical Role, som tjente 9,6 millioner dollars.

Se også: Bredbånd til gaming

Twitch bekræfter: Forfejlet konfiguration skyld i hacket

“Vi kan bekræfte, at der er sket et brud,” tweeter Twitch og lover at “opdatere fællesskabet, så snart yderligere oplysninger er tilgængelige.”

En forfejlet ændring i konfigurationen af en server udsatte de interne data for internettet, hvilket gjorde det muligt for en “ondsindet tredjepart” at få adgang til dem, tilføjede virksomheden i en opdatering i går aftes.

Hackeren lækkede også data fra Twitchs interne informationssikkerhedsteam, herunder trusselsmodeller – beskrivelser af styrkerne og evnerne hos personer, der sandsynligvis angriber deres system.

Lækket blev offentliggjort anonymt på det kontroversielle internetforum 4chan, som ikke optrådte på teamets liste over trusler.

Se også: Nyheder om cybersikkerhed