Xbox Series X-spillekonsollen får ny 4K-brugerflade

Microsofts nyeste og kraftigste spillekonsol, XSX, får endelig en opgraderet brugerflade. Den nye brugerflade til Xbox Series X får 4K-opløsning og nyt design.

Xbox Series X-spillekonsollen får ny 4K-brugerflade

Da Microsoft lancerede Xbox Series X blev mange skuffede over dens brugerflade, som ikke bød på mange ændringer og kun var i full HD. Det er Microsoft dog endelig ved at gøre noget ved, afslører de på deres Xbox-hjemmeside. Lige nu bliver der nemlig testet en ny 4K-brugerflade til Xbox Series X.

Se også: Xbox Series X har en stor fordel over PlayStation 5

Xbox brugerflade i 4K… måske med HDR

Microsoft begynder i dag at teste et nyt 4K-dashboard til Xbox Series X. Xbox Insiders i Alpha- og Alpha Skip-Ahead får senere i dag adgang til den øgede opløsning i Xbox-dashboardet, der er designet til at forbedre UI-elementer til 4K-skærme.

“Denne ændring betyder, at Home, Guide og andre områder af brugergrænsefladen vil blive vist i en højere opløsning for øget skarphed og bedre læsbarhed af tekst”, siger Microsofts Xbox-testteam.

Indtil dette nye 4K-dashboard rulles ud har Xbox Series X-konsoller kørt brugerfladen i 1080p. Hvilket er ret skuffende for en næstegenerations spillekonsol med så mange kræfter. 4K-elementer til Home, Guide og andre dele af instrumentbrættet vil i høj grad forbedre, hvordan Xbox Series X vises på 4K-tv’er.

Det er endnu ikke klart, om HDR også vil blive understøttet som en del af dette nye opløsningshop, og om Xbox Series S også vil opleve forbedringer af dashboardets opløsning. Den mindre Xbox Series S kan teknisk set outputte i 4K, så det er muligt, at denne konsol også vil få forbedringer på dashboardet.

Se også: Samsung Odyssey G7: gaming-skærm til PS5 og Xbox Series X

Ny nattilstand til Xbox

Disse nye Xbox-dashboardændringer kommer kun få dage efter, at Microsoft også begyndte at teste en ny nattilstand til forskellige Xbox-konsoller. Den nye nattilstand giver Xbox-ejere mulighed for at dæmpe deres skærme, controllerens LED-hellhed og endda Xbox-strømknappen. Både 4K-dashboardet og nattilstanden skulle begynde at blive rullet ud til alle Xbox Series X-konsoller senere i år.

Se også: Så dyrt er Battlefield 2042 til PS5 og Xbox – se prisen

Efterfølgende nyt

Her finder du næste interessante vinkel i sagen. Steen Jørgensen fastholdt sit fokus på emnet. 15/7/2021 havde redaktionen fokus på et indlæg omkring Microsoft giver nye muligheder for forældrestyring i Xbox-app – Du finder artiklen her. Redaktionen har fokus på tematikken. De seneste nyheder finder du her.