Xbox Wireless Headset: Nyt gaming-headset kan købes i Danmark

Xbox Wireless Headset er et nyt trådløst gaming-headset fra Microsoft, der er skræddersyet til Xbox Series X, Series S og Windows 10 pc’er. Se dansk pris her.

Xbox Wireless Headset: Nyt gaming-headset kan købes i Danmark

Microsoft lancerede Xbox Series X og Xbox Series X i Danmark 10. november, har de været temmelig svære at få fingrene i ligesom Sonys PlayStation 5.

Det holder dog ikke Microsoft tilbage fra at udvide udvalget af tilbehør til de populære spillekonsoller. Som det seneste stykke tilbehør annoncerede Microsoft sidste måned det trådløse Xbox Wireless Headset, som fra i dag kan købes i Danmark.

Xbox Wireless Headset er først og fremmest optimeret til at spille sammen med Xbox Series X/S-konsoller. Det viser sig allerede i designet, som matcher Series X-konsollen i farver og designstil, f.eks. ved de grønne detaljer.

Læs også: Til næste år kan du spille Xbox-spil på din iPhone

Kan kobles til Xbox og smartphone på samme tid

Men vigtigst af alt er det, at Microsoft har sørget for en gnidningsfri oplevelse, når man bruger headsettet sammen med Xbox Series X eller Series S. Det trådløse headset understøtter den såkaldte Xbox Wireless-protokol. Den gør det legende let at parre headsettet med en konsol.

Xbox Wireless Headset understøtter også Bluetooth 4.2, så du kan parre det både med din Windows 10-computer og smartphone. Headsettet er i stand til at være tilkoblet på begge protokoller, så du kan for eksempel besvare opkald på mobilen eller computeren, mens du stadig hører lyden fra din Xbox.

En uundværlig ting for mange gamere er en mikrofon til at kommunikere med andre. Xbox Wireless Headsettet har naturligvis derfor også en justerbar mikrofon, som kan skubbes væk, når man ikke bruger den. Ved hjælp af to mikrofoner bliver stemmen isoleret fra den omgivende støj.

Læs også: Guide: De 5 bedste headsets til PlayStation 5

15 timers batteritid

Da headsettet trådløst, rejser det to åbenlyse spørgsmål: Hvor lang er batteritiden, og er lyden forsinket? Xbox Wireless Headset kan ifølge Microsoft holde strøm i op til 15 timer på en fuld opladning. Desværre er der ikke mulighed for at tilslutte et lydkabel, hvis man vil undgå at skulle bekymre sig om batteritiden. En fuld opladning tager 3 timer, mens man kan få 4 timers brug efter en halv times opladning.

Og så er der forsinkelsen i lyden. Microsoft oplyser ikke nærmere om responstiden på det trådløse headset, men de foreløbige udenlandske anmeldelser tegner alle et positivt billede af forsinkelsen – eller rettere manglen af samme. Flere bemærker slet ikke, at lyden er trådløs takket være Xbox Wireless-protokollen.

I et headset som Xbox Wireless Headset er det ikke lyden, der er i højsædet. Det er Xbox-designet og samspillet mellem konsollen og øvrige enheder, ligesom det også er muligt at konfigurere headsettet i Xbox-appen til smartphones.

Headsettet er udstyret med to 40 mm højtalere, som har en impedans på 32 ohm og en respons på 20 Hz – 20 kHz. Altså ikke noget særligt, men lyden beskrives af anmeldere som tilfredsstillende taget prisen og headsettets formål i betragtning.

Læs også: PlayStation 5 eller Xbox Series X – hvilken skal du købe?

Xbox Wireless Headset: Pris i Danmark

Det trådløse Xbox-headset fra Microsoft kan officielt købes i Danmark fra i dag, 16. maj. Den vejledende danske pris er 759 kroner.

Gaming-headsettet kan købes både i Microsoft Store og hos en række danske forhandlere.

Se også: Test af hovedtelefoner, headsets og tilbehør