Google tilbyder Apple teknisk assistance til RCS

Google står klar til at hjælpe Apple med implementation af næste generations tekststandard, der skal erstatte SMS. Men Apple er stille omkring RCS.

Google tilbyder Apple teknisk assistance til RCS

SMS-afløseren RCS er for længst blevet rullet ud, men Apple er endnu ikke hoppt med på vognen. Derfor tolker Google det som om, at Apple ikke har den tekniske viden til at implementere teknologien og tilbyder dem derfor deres ekspertise.

Google har presset på for at erstattet den ældgamle SMS-teknologi med RCS, og i 2019 år fik de endelig held med det i USA. Sidste år blev RCS rullet ud i Danmark, hvor blandt andet Telenor tog RCS til sig og Yousee måneden efter. For dem der ikke ved det, så er RCS (Rich Communication Services) en ny standard for beskeder, som er beregnet til at erstatte den efterhånden oldgamle SMS-besked, der stammer helt tilbage fra 90’erne. RCS er en moderne form for beskeder, der har inkorporeret nogle af de bedste funktioner fra Messager, iMessage og WhatsApp. Her kan man se når folk skriver, sende GIF’s, emojis og billeder i høj kvalitet og meget mere. Det er en teknologi som alle Android-telefoner i dag kan benytte, men endnu ikke virker på Apples iPhones.

Læs også: Google viser nye funktioner med RCS, efterfølgeren til SMS

Apple er stille omkring RCS

Apple var i starten meget stille omkring RCS, men det blev afsløret i januar 2019, at Apple angiveligt overvejede at understøtte RCS på iPhones. Og derefter blev der igen stille. Google vil selvfølgelig gerne have Apple med på RCS-vognen og har derfor prikket til dem flere gange.

Denne gang er det Googles Senior Vice President, Hiroshi Lockheimer, der i et tweet skriver, at de står klar til at hjælpe Apple med at implementere RCS:

Læg mærke til de grønne og blå hjerter, som selvfølgelig er Apples blå og grønne beskeder i deres beskedapp, altså SMS og iMessage. RCS er endelig begyndt at vinde indpas rundt om i verden, men det er stadig vigtigt at have en stor spiller som Apple med.

Se også: De bedste Android-telefoner til prisen

Apple er ikke interesseret i RCS

Det kunne tyde på, at Apple bevidst vil undgå at tilbyde RCS i iPhone – og mon ikke dette skyldes iMessage. Det er let at kende iMessage beskeder fra almindelige SMS-beskeder, da disse er blå i Apples beskedapp, hvor SMS’er er grønne.

iMessage er Apples eget “RCS”, som kun virker blandt Apples enheder. RCS derimod er en åben standard, der frit kan implementeres, hvor alle forbrugere, ligegyldig valg af enhed og producent, kan få glæde af den.

Som det er lige nu, så er iMessage dog en af de funktioner, som holder forbrugere fanget i Apples økosystem. Og derfor har Apple ikke noget ønske om at tilbyde RCS. Tidligere har sikkerhed også været en af årsagerne, men sidste års kom ende-til-ende-krypterede tekstbeskeder via RCS.

Vil Apple ende med at tage RCS til sig, nu hvor Google tilbyder teknisk assistance? Det skal du nok ikke regne med.

Se også: Telefoner med RCS

Seneste nyt

Der er kommet nyt til sagen. Steen Jørgensen valgte at gå videre med sagen. Allerede d. 8/10/2021 publicerede vi en opfølgning med nyheden Undersøgelse hævder at Apples anti-tracking funktion er ubrugeligKlik her for at åbne artiklen.. De seneste nyheder om emnet kan du læse her.