Hyundai IONIQ 6 er officiel: Design og specifikationer

Hyundai har endelig løftet sløret for IONIQ 6. IONIQ 6 er en elektrisk sedan med et spændende design, der forventes klar næste år. Se den her.

Hyundai har teaset en hel del for IONIQ 6, der nu endelig officielt er blevet vist frem. Se billeder og de seneste specifikationer på Hyundai IONIQ 6 her.

Se også: Test af elbiler

Designet på IONIQ 6

Har du set billeder af konceptbilen Prophecy, som IONIQ 6 er baseret på, er det utroligt tæt på det endelig design. IONIQ 6 er en strømlinet elektrisk sedan, der fremviser et meget anderledes design, end mærkets forrige elbil, IONIQ 5.

Man finder stadig Pixel-lygter og den lyse, rummelige og lidt futuriske kabine, men det kantede udvendige design er væk. IONIQ 6 handler om bløde kurver og et strømlinet design, med en meget spændende bagende, der mest minder om en Porsche. Med dette design har Hyundai opnået en luftmodstandskoefficient på kun 0,21. Lige som IONIQ 5 er 6’eren bygget på E-GMP platformen, der er udviklet til elektriske biler.

Indeni finder man to 12 tommer skærme, der minder meget om det i IONIQ 5. Spejlene er erstattet af kameraer, der vises på to skærme i bilens cockpit i højre og venstre side.

Bæredygtighed i fokus

Der er anvendt bæredygtige materialer til det ydre, herunder genbrugspigmentmaling fra brugte dæk til beklædningen og bambus-kul-pigmentmaling til karrosseriet.

IONIQ 6’s interiør er også indrettet med bæredygtige materialer og farver. Afhængigt af udstyrsniveauet omfatter disse materialer øko-læder (sæder), genbrugt PET-stof (sæder), bio-TPO-huden (instrumentbræt), bio-PET-stof (loftsbeklædning), biolak afledt af vegetabilske olier (døre) og genbrugte fiskegarnstæpper – sidstnævnte er en nyhed for IONIQ.

Rækkevidde, opladning og ydeevne?

Det er desværre ikke alt, som Hyundai har afsløret om IONIQ 6 endnu. Der er ingen information om rækkevidden, opladning, ydeevne og flere specifikationer på IONIQ 6. Vi forventer dog, at den bliver både hurtig og kører langt på en opladning. Og mon ikke også, at den udstyres med samme hurtig opladning, som IONIQ 5 byder på.

Tekniske informationer om alt fra ydelse til rækkevidde vil Hyundai afsløre i juli.

Se også: Seneste nyt om elbiler