Qualcomm og Samsung vil ikke sælge 5G-modem til Apple

Hverken Qualcomm eller Samsung er interesserede i at sælge deres chips til Apple, hvilket kan gøre det svært for Apple at følge med lanceringen af 5G-netværket.

Qualcomm og Samsung vil ikke sælge 5G-modem til Apple

Taiwanesiske Electronic Times skriver, at både Qualcomm og Samsung har afslået muligheden for at levere 5G-modemmer til Apple. Hvis man tager den globale patentkrig mellem Qualcomm og Apple i betragtning, så er det ikke overraskende, at Qualcomm nægter at forsyne Apple med noget som helst.

Læs også: Forskere vil stoppe udrulningen af 5G i Danmark

Samsung begrunder til gengæld deres afslag med, at de ikke kan levere nok af deres Exynos 5100-5G-modemmer. Apples foretrukne modem-leverandør, Intel, har endnu ikke et 5G-modem på markedet og får det ikke før 2020. Der er altså ikke mulighed for, at Intels 5G-modem bliver inkluderet i dette års iPhones.

5G
Qualcomms 5G-modem vil ikke blive tilgængeligt for Apple

Der er selvfølgelig også Huaweis Balong 5000-modem. Men ligesom med Huaweis Kirin-chipset, er den kinesiske gigant modvillig, når det kommer til at sælge hardware til konkurrenterne. Alt dette kan åbne døren for MediaTek, som angiveligt forsøger at få deres Helio M70-modem i de kommende iPhones. I en rapport fra UBS-analytikeren, Timothy Arcuri, bliver der dog lagt vægt på, at MediaTek ikke kan leve op til Apples standarder. Endnu værre for Apple er, at Intels 5G-modem måske endda ikke når at blive klar til næste års iPhones, hvilket skubber lanceringen af den første 5G-iPhone til 2021.

Læs også: Huawei droppet: TDCs 5G-netværk klar næste år

Hvor stor en indflydelse det kommer til at have på salget af de kommende iPhones, afhænger udelukkende af, hvor hurtigt 5G-netværket bliver etableret. En opgradering til 5G er prioriteret højt hos de fleste operatører, og eksperter mener, at et brugbart 5G-netværk vil være til rådighed allerede næste år. Hvis det er korrekt, og forbrugerne også kommer til at prioritere 5G, så får Apple et svært år.