Qualcomm Wi-Fi 7 Pro Series 3 når 33 Gbit/s

Med ny Wi-Fi 7 Networking Pro Series 3 standard kan Qualcomm levere op mod 33 Gibt/s internet med langt bedre internetoplevelse til følge.

Qualcomm Wi-Fi 7 Pro Series 3 når 33 Gbit/s

Qualcomm har lige præsenteret sin nye platform, Wi-Fi 7 Networking Pro Series 3, der skal være stammen for den næste generation af high-end routere og access points.

Platformen skal kunne levere båndbredde på hele 33 Gbit/ og ekstremt lav latenstid. Der er dog endnu ikke kommet nogen konkrete tal for latnstiden. Individuelle enhed-til-enhed-forbindelser kan tilmed komme op på 5-10 Gbit/s på sit interne netværk, hvilket er meget bedre end mange kabelbundne forbindelser.

Sender data på forskellige bånd for optimal ydelse

Qualcomms Multi-Link operation (MLO) er en udmærket ting, da man med den kan bruge alle tre bånd (2,4, 5 og 6 GHz) samtidig til at transportere data. Routeren er smart nok til dynamisk at tilpasse sig til ændrede netværksforhold og sende datapakker af sted på de forskellige bånd på den mest optimale måde.

For at kunne dække en lang række forskellige behov fra erhvervslivet til hobbyentusiaster gør Qualcomm det muligt at ændre på antallet af understøttede streams og bånd. Det er bedst at øge antallet af streams, hvis man har mange klienter koblet sammen samtidig.

Et højere antal tilgængelige bånd er smart, hvis man vil undgå radiooverbelastning, og det hjælper med at forbedre dækningen, da forskellige bånd er mere eller mindre gode til at trænge igennem forskellige materialer.

qualcomm wifi 7

Der er dog en risiko for, at netværksklienter som laptops og telefoner til at begynde med ikke kan følge med disse nye routere. Der er imidlertid stadig fordele, for Wi-Fi meshnetværk bruger denne nye teknologi i kommunikation mellem noderne.

Platformen er også meget mere effektiv, når det kommer til at håndtere radiooverbelastning og -forstyrrelser end tidligere platforme. Det burde give en generelt bedre oplevelse af netværket, selv uden at opgradere sin telefon.

Se også: Lave priser på bredbånd

Vil give stor forbedring af trådløst internet for mange

Wi-Fi-infrastruktur lever ofte et langt liv efter installationen, og derfor er det som oftest en god idé at gå efter den bedste teknologi, man har råd til. Der er sikkert mange derude, der stadig bruger en 54 Mbps-router og vil blive overraskede over forbedringerne, hvis de opgraderer til en nyere Wi-Fi-standard.

For erhvervslivet er det et indlysende valg at skifte til dette niveau af ydeevne. Øgningen i effektivitet for medarbejderne bør hurtigt dække omkostningerne ved at investere i og implementere det nye netværk, især hvis man sender meget data rundt i virksomheden.

Wi-Fi er blevet forbedret voldsomt de senere år, blandt andet med mesh wi-fi-revolutionen, og udviklingen går stadigvæk hurtig. På nuværende tidspunkt er Qualcomm i gang med at ”sample” platformen til sine kunder, så det tager nok op mod et års tid, inden produkterne kommer på hylderne. Men til den tid er topmobilerne klar.

Se også: Hurtig mobilt bredbånd