Apple, Amazon og Googles standard til smarte hjem forsinket

Matter er navnet på en fælles standard til det smarte hjem bakket op af Apple, Google og Amazon - den bliver forsinket til 2022.

Apple, Amazon og Googles standard til smarte hjem forsinket

Som det er nu, er man nødt til selv at finde ud af, om enheder til det smarte hjem er kompatible med hinanden. Hvis man for eksempel køber et sæt smarte pærer, der kun kan kontrolleres via Apples HomeKit-platform, er det ikke så smart, hvis det er en Android-enhed, man har.

Fælles standard for det smarte hjem forsinket

Manglen på en standard er frustrerende for brugerne, og derfor blev vi alle begejstrede, ad Amazon, Apple, Google med flere tidligere i år gik sammen om at udvikle en standard for smarte hjem med navnet Matter. Planen var at lancere standarden senere i år, men nu ser det ud til, at planerne er blevet udsat til 2022.

Ifølge Tobin Richardson, CEO for Connectivity Standards Alliance, skyldes forsinkelsen blandt andet den fortsatte pandemi, at flere selskaber er gået med i samarbejdet omkring Matter, samt forsøg på at udvikle SDK af høj kvalitet.

Det lyder måske som noget negativt, at projektet er blevet forsinket, men det kan faktisk være en god ting på den lange bane.

Se også: Priser på smart home produkter

Google Net bliver en del af Matter

En af udviklerne, der arbejder på Matter, fortalte Stacey On IOT, at forsinkelsen ikke var overraskende, og at det faktisk var positivt, da det giver mindre selskaber mere tid til at forberede sine produkter til specifikationerne. Men havde man håbet på Matter-kompatible produkter allerede i år, så må man væbne sig lidt med tålmodighed.

Google har dog meddelt, at deres Nest-produkter bliver en del af alliancen, så har man allerede Nest-enheder, kan man forvente sig flere kompatible produkter i fremtiden.

Se også: Nyheder om det smarte hjem