Apple præsenterer redesignet Hjem-app til smart home

Apple har netop løftet sløret for en kommende redesignet Hjem-app til styring af smart home. Den nye Hjem-app får langt flere tilpasningsmuligheder.

Apple præsenterer redesignet Hjem-app til smart home

På dette års WWDC-event har Apple fremvist en ny app til styring af smart home, der viser, at producenten endelig tager smarthjemmet mere seriøst. Den nye app er en redesignet Hjem-app, der byder på langt flere funktioner og mulighed for tilpasning.

Læs også: Samsung gør klar til smart home-standarden Matter

En bedre smart home-app fra Apple

En helt nydesignet Hjem-app er på vej fra Apple. Den nye app er blevet fremvist på dette års WWDC-udviklerkonference, hvor den, i modsætning til den nuværende Hjem-app, kan alle sektioner nu flyttes til valgfrie og foretrukne placeringer på skærmen. Der bliver altså bedre mulighed for at tilpasse den induviduelt. Man kan også indstille widgets i forskellige størrelser med individuelle HomeKit-enheder.

Der er blevet byttet lidt rundt på layoutet i den nye app og tilføjet nye funktioner. Samtidig gøres der klar til integration af Matter-standarden, der lanceres senere i år.

Apple har derfor ikke afsløret ret meget af de nye, der kommer i den nye app, der forventes lanceret sammen med iOS 16, der kommer til september.

Det skal være nemmere at styre smartenheder

Navigationen i appen er også blevet redesignet for at gøre det nemmere at finde, organisere og styre enheder, og en ny kategori-sektion for klima, lys, højttalere og tv’er og sikkerhed giver dig adgang til disse enheder på ét sted. Dette skulle gøre det enklere at slukke alle lysene eller låse alle dørene, selv om de befinder sig i forskellige rum.

Læs også: iOS 16 får ny låseskærm og kan slette sendte beskeder

Vil understøtte Matter

Den nye app fra Apple til smart home vil desuden understøtte Matter-standarden, der har til formål at gøre smarthjemmet lettere tilgængeligt for flere.

Under præsentationen blev der nævnt, at Apple bidrager med HomeKit som “fundamentet for denne nye standard”, og at Matter støtter nogle af HomeKits kerneprincipper, herunder det højeste niveau af sikkerhed og privatlivets fred. Matter vil hjælpe HomeKit-brugere med at integrere flere enhedskategorier i deres smarte hjem, så de kan vælge mellem flere kompatible smart home-tilbehør og styre dem med Home-appen og ved hjælp af Siri. Hidtil har HomeKit manglet en række kategorier i det smarte hjem, herunder robotstøvsugere og andre typer af enheder.

Se også: Matter kan være det smarte hjems gennembrud