COVID-19 har gjort energiregningen større

Coronaviruspandemien har gjort, at familier har brugt mere tid i deres hjem, hvilket har medført et større energiforbrug.

COVID-19 har gjort energiregningen større

En undersøgelse foretaget af tyske tado viser, at energiforbruget i Europa, på trods af en varmere vinter, har været større end normalt. Spanien og Italien har oplevet den største stigning, mens der i Danmark har været den mindste stigning.

I undersøgelsen fra tado har 300.000 europæiske husstande deltaget, hvoraf 8.000 var danske. Og på trods af, at vinteren 2020 har været gennemsnitligt 0,6 grader varmere, i forhold til forrige år, så har energiforbruget været større. Størst er stigningen i Italien, hvor den er på 22,4 procent, mens Danmark ligger lavest med kun 5,3 procent. Den lave stigning i Danmark skyldes blandt andet, at vores huse er godt isoleret og vi i større grad bruger effektive varmekilder, såsom varmepumpen.

Læs også: De bedste produkter til dit smarthome i 2021

Størstedelen kommer fra fossile brændstoffer

I Danmark og resten af Europa står opvarmning og nedkøling af bygninger og industri for halvdelen af det danske og europæiske energiforbrug, hvilket gør det til den største sektor foran både transport og elektricitet, når det gælder slutbrugerens energi.

Opvarmning og varmt vand udgør tilsammen cirka tre fjerdedele af en husstands energiforbrug, og to tredjedele af den energi der bruges til opvarmning, nedkøling og varmt vand i beboelsesejendomme kommer fortsat fra fossile brændstoffer.

“I løbet af det seneste år har vi set et massivt skifte fra kontorarbejde til hjemmearbejde, og det har en betydelig indflydelse på udgifterne til opvarmning og varmt vand”, siger Christian Deilmann, der er medstifter og produktchef hos tado°. ”Den gode nyhed er, at der findes teknologier, som forbedrer engergieffektiviteten i hjemmet. Det sparer folk for penge, samtidig med at hjemmet bevarer en behagelig og varm temperatur”.

Læs også: Nu får tado-appen nye smarte funktioner

Større energiforbrug covidd-19
COVID-19 har medført et større varmeforbrug.

Sådan kan du spare på energiforbruget

  • Ved at skrue termostaterne ned med en grad, kan man spare omkring DKK 500 om året i en gennemsnitlig familie, og det gode er, at besparelserne ikke sker på bekostning af komforten.
  • Man kan opnå besparelser ved kun at opvarme boligen, enkelte rum og vandet, når det er nødvendigt.
  • Ved at skifte til en intelligent termostat kan du sikre dig, at dit hjem og de forskellige rum kun opvarmes, når der er nogen hjemme, og når rummene er i brug. Endelig kan du opnå besparelser, fordi termostaterne tilpasser sig til vejret udenfor, og hvis du fx åbner et vindue.

Læs også: Test af tado Smart radiatortermostat V3+