De bedste nye HomeKit-funktioner i iOS 15

HomeKit gik lidt under radaren, da Apple præsenterede iOS 15, men Apple har tilføjet flere gode nye muligheder til et smartere hjem.

De bedste nye HomeKit-funktioner i iOS 15

Apples HomeKit – og Home-app løb ikke med meget af opmærksomheden, da Apple for et par uger siden præsenterede den endelige version af iOS 15 til iPhone. Alligevel kom der nogle interessante nyheder til netop HomeKit.

Gør dit hjem smartere med nyeste HomeKit opdatering

Automatisering af temperatur, luftfugtighed og lys

Den bedste nyhed i HomeKit er tilføjelsen af automatisering af temperatur, luftfugtighed og lys. Du kunne oprette disse typer automatisering før iOS 15, men da skulle du bruge en HomeKit-app fra en tredjepart – hvilket ikke altid er den mest brugervenlige løsning.

Fremover kan du altså bruge dine HomeKit-temperatur-, fugt- og lyssensorer med et par tryk i Home-appen. Du kan nu for eksempel oprette en automatisering, der automatisk tænder din HomeKit termostat til 19 grader.

Nøgler til hjemmet

Når du skal ind i dit hjem, er det bare at trykke på din iPhone for at låse op for din kompatible HomeKit-dørlås, hvis du har iOS 15 på din iPhone.

Nøgler til hjemmet ligger i Wallet-appen sammen med andre vigtige ting som dine bilnøgler og kreditkort.

Siri i alle enheder

En anden vigtig HomeKit-tilføjelse er indførelsen af Siri på tredjepartsenheder. Nu kan du for første gang tilkalde Apples virtuelle assistent via HomeKit-tilbehør ved blot at sige “Hey Siri”.

Du skal dog bruge en HomePod mini for at få det til at ske. Siri-forespørgsler via tilbehør fra tredjepart behandles via HomePod mini, da den metode sikrer, at dine anmodninger holdes private og at du får konsistens i svarene. Sådan lyder forklaringen i hvert fald fra Apple.

Se også: Hvad er smart home?

Opgraderinger af HomeKit Secure Video kameraer

HomeKit Secure video-aktiverede smarte kameraer og dørklokker får pakkesporing med iOS 15. Så kan du få en meddelelse sendt til alle dine enheder, når en levering bliver afleveret ved din hoveddør.

Pakkesporing bruger din HomeKit-hub til lokal billedbehandling, ligesom den allerede gør det til at skelne mellem mennesker, dyr og køretøjer.

Se også: Abonnementer til det smarte hjem

watchOS 8 Hjem-appen redesignet

På Apple Watch introducerer watchOS 8 et tiltrængt redesign af den mindre Home-app. Det første, du vil bemærke, er en ny statusoversigt, der viser, hvor mange lys der er tændt, den aktuelle temperatur og meget mere øverst i Home-appen.

Statusområdet tjener også som en hurtig måde at administrere enheder, der er i brug, da du kan springe direkte ind med et tryk.

I stedet for kun at se favorit HomeKit-tilbehør til tilbehørskontrol lærer Home-appen på watchOS 8 nu af dine vaner og præsenterer relevante enheder og scener i løbet af dagen.

Hvis du har brug for et tilbehør, der ikke er på appens startskærm, viser watchOS 8 også alle dine enheder via tildelte rum. Det samme gælder for dine HomeKit-kameraer, da de alle er tilgængelige i en dedikeret kamerafane.

Alternativer til Apples HomeKit

Apple HomeKit er naturligvis ikke eneste løsning til det smarte hjem. Blandt alternativerne findes Google Home, Amazon Echo, Samsung SmartThings Hub og Wink Hub 2 som de bedste løsninger.

Se også: Nyheder om smart home