Nu kommer rutiner til Google Assistent på dansk

Nu er Google endelig klar med rutiner til Google Assistent i Danmark. En feature som giver mulighed for at udføre flere handlinger med samme kommando.

Nu kommer rutiner til Google Assistent på dansk

Det har været længe undervejs og meget efterspurgt. Nu er Google endelig klar til at introducere rutiner i Google Assistent, som giver mulighed for at lave forudindstillede kommandoer. Rutiner har været efterspurgt blandt de danske brugere, og i skrivende stund er den rullet ud til langt de fleste. I løbet af de kommende dage vil den nå alle.

“Google Assistent er sat i verden for at gøre hverdagen nemmere og hjælpe med konkrete gøremål – sådan at vi kan tale mere og trykke mindre. Med ‘Rutiner’ tager vi forhåbentlig endnu et skridt i den retning. Det har været efterspurgt længe, så vi er glade for at kunne introducere det til brugerne”, siger Jesper Vangkilde, Kommunikationschef hos Google Danmark.

Læs også: Sådan kommer du let i gang med dit smart-hjem

Ok Google, godmorgen

Med rutiner til Google Assistent er der mulighed for at programmere flere handlinger i én og samme talekommando. Og her er rigtig mange muligheder. Med en enkelt talekommendo kan man altså tænde radioavisen, rulle gardinerne op, tænde for kaffemaskinen, skrue op for varmen og meget mere. Kun fantastien, og smart-produkterne, sætter grænserne. Google giver selv disse ideer til rutiner:

 • “Ok Google, godmorgen”, kan Google-assistenten tænde lyset, give dig en vejrudsigt, afspille musik eller nyheder og meget mere.
 • “Ok Google, lad os tage hjem”, kan Google-assistenten give dig trafikoplysninger, sende og læse sms-beskeder, afspille en podcast og meget mere.
 • “Ok Google, sengetid”, kan Google-assistenten indstille en alarm, slukke lyset, afspille afslappende lyde og meget mere.

Der findes to typer af rutiner: tilpassede og forudindstillede rutiner, som man kan læse mere om her.

Læs også: Sådan bygger du et smart-hjem med Google Home og Google Assistent

Sådan opretter man en rutine i Google Assistent

 1. Hold knappen Hjem nede på din Android-telefon, eller sig “Ok Google”.
 2. Tryk på Udforsk og Dit indhold nederst til højre.
 3. Øverst til højre skal du trykke på dit profilbillede eller forbogstav og derefter Indstillinger.
  1. Tryk på Assistent og derefter Rutiner.
 4. Vælg, hvilken slags rutine du vil have:
  1. Forudindstillet rutine: Vælg en eksisterende rutine, og vælg derefter handlinger.
  2. Tilpasset rutine: Tryk på “Tilføj”, og vælg derefter en kommando og handling. Du kan slette en tilpasset rutine ved at trykke på “Slet” øverst.
 5. Valgfrit: Tryk på “Indstillinger” for at ændre en handling.
 6. Tryk på Udfør.

Læs også: De 5 bedste smartprodukter til hjemmet