Smart home markedet vil stige voldsomt de kommende år

Efter tilbagegang i 2020 vil smart home markedet vokse voldsomt de kommende år - 1 milliard hjem kan kaldes smart home inden 2030.

Smart home markedet vil stige voldsomt de kommende år

Strategy Analytics mener, at det beløb, der bruges på smarte hjem-systemer, kommer til igen at stige i 2021, idet forbrugerne tager fat i de installationer, de tidligere udsatte på grund af Covid-19-pandemien.

Voldsom stigning inden for smart home

Selskabet mener, at beløbet vil stige med 44 procent i forhold til året før og komme op på 123 milliarder dollars efter at have ligget under 100 milliarder i 2020. I 2019 lå beløbet på 103 milliarder dollars, viser tal fra Strategy Analytics.

Det forventes, at udrustning til 30 millioner husholdninger skal drive væksten frem i år og at Nordamerika kommer til at stå for 40 procent. Asien-Stillehavs området vil stå for 29 procent og Vesteuropa for 18 procent.

I USA og Vesteuropa er det mest sikkerhedssystemer, der dominerer efterspørgslen og kunderne køber overvågningskameraer, smarte pærer og elektrisk udstyr.

Se også: Priser på produkter til det smarte hjem

Over en milliard hjem vil være smarte inden 2030

Analyserne hos Strategy Analytics siger, at Asien-Stillehavs området har flest smarte hjem, men at det beløb, der er blevet brugt, er det halve sammenlignet med USA. De forventer, at der i slutningen af dette årti vil være en milliard hjem udrustet med smarte enheder.

På den lidt kortere bane, forventes det i 2025 at blive brugt 173 milliarder dollars på udstyr til smarte hjem, og at næsten 20 procent af verdens husholdninger til den tid har mindst et produkt til smarte hjem i brug.

Det vil i så fald være en stigning på fem procent fra slutningen af 2021. Chef for rådgivningsservice i afdelingen for Smart Home Strategies hos Strategy Analytics, Bill Ablondi, mener, at markedet er ved at komme sig oven på den anstrengte økonomi og eftervirkningerne af sociale distancering fra pandemien. Nu er forbrugerne på jagt efter muligheder for at forbedre deres hjem, lyder vurderingen.

Se også: Nyheder om smart home