Tesla lancerer langt mere effektivt solcelletag

Tesla lancerer en ny udgave af deres Solar Roof-solcelletag med større effektivitet og højere kapacitet, som skulle være konkurrencedygtigt.

Tesla lancerer langt mere effektivt solcelletag

Det er svært ikke at synes, at Teslas solcelletag er en pænere løsning end et traditionelt tag fyldt med solcellepaneler. Problemet med Teslas Solar Roof har dog handlet om mangel på ydelse, hvor det ikke kunne matche de almindelige tagsolceller. En ny version af Teslas solcelletag er netop blevet lanceret og det skulle altså være langt mere effektivt.

Tesla har haft en hel del opstartsproblemer med deres solcelletag, hvor de udover effektivitet har kæmpet med at teste holdbarheden og holde priserne nede. Nu er prisen steget betragteligt og de har naturligvis gjort taget mindre attraktivt – selvom Tesla påstår der stadig er stor efterspørgsel.

Læs også: Nu kan andre elbiler benytte Teslas Superchargere

Tesla solcelletag
En app giver overblik over Teslas solcelletag.

Nyt Tesla tag med bedre effektivitet

Electrek, der normalt skriver om elbiler, har fået fat i dokumenter fra Tesla, hvor det gamle tag (SR60T1 tagsten) er erstattet med et nyt (SR72T1). Tallet i tagstenen afslører ydelsen i Tesla solcelletag. Hvor den gamle havde en kapacitet på 58,5 watt har det nye 71,67 watt.

De nye solcelletagsten har samme størrelse som de gamle, men har altså et 22 procent forbedret maksimum effekt. Og det giver Tesla en fordel, når de nye tag skal bygges. For at kunne opnå den samme effekt, så behøver Tesla nu bruge færre af de kostbare tagsten, når et nyt tag skal bygges.

Læs også: Kæmpe solcellepark oprettes på Sydsjælland

Kan installeres på eksisterende tag

I et solcelletag fra Tesla installeres tegl med solceller og nogle uden. Virksomheden forsøger at optimere hvert tag ved at installere tegl med solceller, hvor de ville være mere effektive.

Set nedefra ser solcellefliserne og ikke-solarfliser ens ud. Brug af færre solcellefliser kan forenkle installationsprocessen, da det vil kræve færre elektriske forbindelser mellem fliser.

Interessant nok nævner databladet på det nye solcelletag også, at Tesla kan installere solpanelerne over eksisterende tage.

Tesla presser på for at skaffe flere ordrer på deres solcelletag. Dette skal blandt andet ske ved at standardisere dem og lade uafhængige tagfirmaer installere dem.

Læs også: Disse grønne teknologier skal løse klimaproblemerne

Seneste nyt i fortællingen

Historien er stadig aktuel. Daniel Søgaard Hald kørte videre med bolden. 2/11/2021 blev fortællingen ført videre med en ny vinkel på Nu kan andre elbiler benytte Teslas SuperchargereKlik her og læs den fulde artikel.. Få også seneste nyt om temaet her..