Flere Toyota modeller får Android Auto og Apple CarPlay

Toyota har nu endelig kastet sig over Android Auto og Apple CarPlay. Aygo, Yaris og mange andre modeller vil understøtte to de platforme.

Flere Toyota modeller får Android Auto og Apple CarPlay

Toyota har ikke ligefrem været forgængere for at implementere hverken Apple CarPlay eller Android Auto i deres biler. Få modeller fik i 2018 CarPlay, men Android Auto er ikke, før nu, at finde i Toyotas biler. Det ser dog ud til at ændre sig nu. Det mest interessante er, at Toyota også ruller Android Auto ud til europæiske modeller.

Toyota har tidligere meldt ud, at de har været tilbageholdende med at implementere Googles platform, fordi de var bekymrede for sikkerheden. De besluttede i stedet at videreudvikle på deres eget infotainment system, baseret på Automotive Grade Linux. Denne platform bruger Ford’s SmartDeviceLink, til at spejle nogle smartphone apps til bilens skærm.

Men Toyota vælger nu at implementere Android Auto i flere modeller, endda i europæiske modeller også. Her er listen over de første modeller der får Android Auto kompatibilitet:

  • Aygo (2018)
  • Yaris (2019)
  • 4Runner
  • Tacoma
  • Tundra
  • Sequoia

Toyota har samtidig meldt ud, at modeller der får Android Auto også får Apple CarPlay.

I mellemtiden er flere bilproducenter gået skridtet videre, i tæt samarbejde med Google, om at implementere et komplet indbygget Android Auto, som ikke kræver en tilkoblet smartphone.

Du kan altid følge med i vores liste over bilmodeller, der har fået CarPlay og Android Auto kompatibilitet lige her.

Læs også: Volvo giver interaktivt indtryk af indbygget Android Auto