Apple CarPlay understøtter nu Google Maps

Med lanceringen af iOS 12 understøtter Apple CarPlay nu tredjepartskort, hvilket blandt andet inkluderer Google Maps.

Apple CarPlay understøtter nu Google Maps

Apples lancering af iOS 12 har bragt en del nye funktioner med sig. Blandt dem, har brugere af Apple CarPlay nu mulighed for at benytte sig af andre kort, end Apples egne, i bilens navigationssystem.

Læs også: Nu ruller iOS 12 ud til iPhone, iPad og iPod touch

Selvfølgelig kræver det at man for det første har en iPhone med iOS 12, dernæst at man har en bil med Apple CarPlay. På telefonen skal man bare sørge for at have den seneste version af Google Maps, hvilket er version 5.0, andet kræver det ikke.

Google Maps Apple CarPlay
Sådan ser der ud når man bruger Google Maps i Apple CarPlay. Foto: gsmarena.com

Eftersom der er tale om Google vs. Apple, så er der selvfølgelig intet der fungerer perfekt. Den primære hage ved at skifte kort er, at man ikke kan bruge Siri i Google Maps. Google har dog selv en integreret stemmegenkendelse i sin kort-app, vi ved bare ikke om eller hvor godt den fungerer på dansk endnu.

Læs også: Disse biler har Android Auto og Apple CarPlay

Det vil absolut give mest mening at skifte til Google Maps, hvis man i forvejen bruger sin Google-konto i hverdagen. På den måde kan man gemme adresser som arbejde og hjemmeadresse, så de hurtigt kan tilgås i Apple CarPlay. Også brugere af navigationsappen, Waze, kan se frem til at kunne bruge appen i bilen. Waze har nemlig annonceret, at de også vil lancere en ny app til iOS som understøtter CarPlay. De er forresten også ejet af Google.

Mere om sagen

Siden redaktionen kørte opslaget er der kommet nyt i sagen. mobilsiden fulgte op på sagen. 14/9/2018 blev bolden spillet videre med et indlæg omkring emnet Her er Apples videoer om iPhone XS, XR og Apple Watch – Læs videre her. Absolut seneste nyt om temaet kan du finde her.