Afhængig af din mobil: Tjekker du den også 262 gange om dagen?

En gennemsnitlig mobilbruger i USA tjekker sin mobil 262 gange dagligt - 83 procent er utrygge ved at forlade hjemmet uden mobilen.

Afhængig af din mobil: Tjekker du den også 262 gange om dagen?

Mange mener med god grund, at amerikansk kultur er dybt integreret i Europa – film, litteratur, musik og naturligvis også teknologi. Formentlig er vores måde at bruge mobilen på også meget lig amerikanernes brug.

Tjekker mobilen hver 5,5 minut dagligt

En nylig undersøgelse fra 2021 viser, at en gennemsnitlig amerikaner tjekker sin telefon 262 gange i døgnet. Det svarer til hver 5,5 minut.

Undersøgelsen kommer ikke ind på, hvornår på det oftest sker, men tjekker man sin mobil så mange gange dagligt, må det betyde, at man gøre det rigtig mange gange også når man er på job, i skole eller andet, der burde have ens opmærksomhed.

Undersøgelsen konkluderer dog, at amerikanerne sidder limet til deres mobil fra de står op til de går i seng. 83 procent bruger mobilen som alarm om morgen. 80 procent tjekker telefonen for nye notifikationer inden for de første ti minutter, de er vågne og 62 procent sover med deres mobil tændt og online.

Op til sengetid kigger de 50 minutter på deres mobil og 67 procent svarer også, at de har sendt beskeder til folk, der er i samme rum.

Se også: Hvilke telefoner er de bedste?

83 procent utrygge ved at forlade hjemmet uden deres mobil

Af andre tal kan fremhæves, at 83 procent er utrygge ved at forlade hjemmet uden deres mobil og 54 procent panikker, når telefonens batteri kommer under 20 procent.

Hvis mobilen bliver væk, oplever folk stress og angst efter 30 minutter.

Også under kørslen er trangen til at kigge på mobilen svær at undertrykke for mange. 40 procent bruger eller kigger på deres mobil, mens de kører, selvom det er dokumenteret, at det er farligt i trafikken.

Tjekker du også din mobil 262 gange om dagen, så må du indrømme over for dig selv, at du er afhængig af den og formentlig sætter den højere end dine nærmeste. Er det tilfældet, bør du søge hjælp til at komme af med din afhængighed af mobilen.

Se også: Nyheder om mobiladfærd