Analytiker: Qualcomm står stærkt som producent af IoT-chips

Qualcomm, der er bedst kendt som producent af chipset til Android-telefoner, kan nu levere chips med mange forskellige anvendelsesmuligheder.

Analytiker: Qualcomm står stærkt som producent af IoT-chips

Qualcomm er i gang med en udvikling fra at producere chips, først og fremmest til smartphones, til også at producere chips til en lang række andre typer af enheder, inden for eksempelvis Internet og Things (IoT). Med denne udvikling mener en analytiker fra Wall Street, at Qualcomms aktier bør vurderes højere.

I et notat til investorer skrev, Harsh Kumar, analytiker ved Piper Sandler, i fredags, at investorerne fortsætter med at tildele aktien en værdi ud fra deres historik i forhold til telefoner, men i virkeligheden mener Kumar, at Qualcomm er klar til at udnytte en allerede voksende IoT-mulighed og dermed er en mulighed i et langt større udvalg af produkter.

Se også: Qualcomm lancerer ny chip til smartphones: Snapdragon 8 Gen 1

Meget mere end en Android-chipproducent

Qualcomm er en af de få chipproducenter, der kan møde de sofistikerede computing- og forbindelseskrav, IoT-enheder stiller, samt producere dem i flere forskellige størrelser, mener Kumar. Desuden har Qualcomm også store muligheder på andre markeder som bilproduktion og PC’ere, bemærker han.

Nye kunder i butikken

Videre skriver han, at Qualcomm klarer sig godt med at sælge premiumchips til Android-telefoner til Samsung og flere kinesiske producenter. De kunder gør op for det tab, Qualcomm oplevede, da Apple bestemte sig for at producere egne chips til sine telefoner.

Qualcomm-aktierne er en attraktiv investering trods makroøkonomisk usikkerhed, netop på grund af Internet of Things, mener Kumar.

I begyndelsen af februar offentliggjorde Qualcomm en yderst positiv kvartalsrapport. I forhold til samme periode året inden steg Qualcomms indtjening med 49 procent, mens salget steg 30 procent i første regnskabskvartal, der sluttede 26. december.

For indeværende kvartal regner Qualcomm med en justeret indtjening på 2,90 dollars per aktier, en stigning på 53 procent, og et salg på 10,6 milliarder dollars, en stigning på 34 procent.

Se også: Apple vil designe flere egne chips