Apple har detaljerede planer for, hvem der skal overtage for Tim Cook

Tim Cook har afsløret, at Apple har ”meget detaljerede” planer for overtagelsen af rollen som direktør, når det en gang er hans tur til at træde tilbage fra embedet.

I et 45 minutter langt interview med BBC Sounds-podcasten Dua Lipa: At Your Service med sangerinden Dua Lipa som vært indrømmede Apples direktør, Tim Cook, at han ikke ved, hvor længe han bliver hos Apple.

”Jeg elsker det. Jeg kan ikke engang forestille mig et liv uden at være der, så jeg bliver der et stykke tid,” sagde han om tilbageblikket på hans mere end 25 år i selskabet. Men da han blev spurgt, om der findes nogle klare planer for hans eftertræder, fortæller han:

”Vi er et selskab, der tror på at have overtagelsesplaner, så vi har en meget detaljeret plan for overtagelsen. Fordi der altid kan ske noget uforudset. Jeg kan træde ud fra det forkerte fortov i morgen. Forhåbentligt sker det ikke – jeg beder for, at det ikke sker.”

Læs også: Apple har store ambitioner med iOS 18

Hvem skal overtage for Tim Cook?

Dua Lipa spørger derefter: ”Kan du sige, hvem der står klar til at tage over?”

”Jeg kan ikke sige det, men jeg kan sige, at mit job er at forberede flere personer til at kunne tage over, og jeg vil virkelig gerne have, at den person kommer internt fra Apple – den næste direktør. Så det er min rolle: At der er flere, som bestyrelsen kan vælge imellem.”

Apple har en større samling af vicedirektører inden for forskellige afdelinger af selskabet. Apple disse må anses for at være de mest kvalificerede kandidater til at overtage posten for Tim Cook. Det er:

  • Katherine Adams, vicedirektør og chefjurist
  • Eddy Cue, vicedirektør for tjenester
  • Craig Federighi, vicedirektør for softwareudvikling
  • John Giannandrea, vicedirektør for maskinlæring og AI-strategi
  • Greg “Joz” Joswiak, vicedirektør for global markedsføring
  • Sabih Khan, vicedirektør for drift
  • Luca Maestri, økonomidirektør
  • Deirdre O’Brien, vicedirektør for detailhandel
  • Johny Srouji, vicedirektør for hardwareteknologier
  • John Ternus, vicedirektør for hardwareudvikling

I det omfattende interview beskrev Apple-direktøren også en dag i Tim Cooks liv og delte sin oplevelse af at have vokset op i en arbejderfamilie i delstaten Alabama og hans karrierevej, der til slut førte ham til Apple.

Den 63-årige chef diskuterede også Apples indsats inden for bæredygtighed samt hans tanker om den stigende brug af smartphone, værdien ved samarbejde og ligeværdig repræsentation, filantropi og farerne ved AI og det ”livsomvæltende” potentiale, som større AI-sprogmodeller har. Hele interviewet findes på YouTube eller i videoen øverst i artiklen.

Læs også: Apple overrasker alle: RCS-beskeder på vej til iPhone