Apple lancerer reparation via selvbetjening

Nu kan du med professionelt udstyr købt eller lejet hos Apple selv reparere din iPhone og MacBook. Apples selvbetjening for reparation åbner i Europa.

Apple lancerer reparation via selvbetjening

Har du en iPhone eller en Macbook, der er gået i stykker, kan du nu selv udføre reparation med originalt udstyr og vejledning fra Apple. Apples selvbetjening for reparation åbner i Europa.

Se også: Nyheder om iPhones

Nu kan du selv fikse din iPhone

Ligesom ved lanceringen af tjenesten i USA tidligere på året vil man nu kunne leje eller købe værktøj hos Apple, der kan bruges til at udføre forskellige reparationer. Gennem Apples Self Service Repair Store kan man nu bestille reparationsvejledninger og originale Apple-reservedele, der sendes direkte til dig.

De enheder, der understøtter gør-det-selv-reparationer, omfatter iPhone 12- og 13-serien, tredje generation af iPhone SE samt forskellige MacBooks.

Der er 200 individuelle dele og værktøjer tilgængelige via tjenesten, hvor der inkluderes officielle reparationsmanualer, der sælges til samme pris som til selskabets netværk af autoriserede reparationsudbydere.

“Vi tror på, at den bedste teknologi for vores kunder og for planeten er teknologi, som holder. Derfor designer vi vores produkter til at være holdbare, så de sjældent kræver vedligeholdelse eller reparation,” udtaler Jeff Williams, Apples Chief Operating Officer.

“Men når der er behov for reparation, ønsker vi, at kunderne skal have mange muligheder for sikker og pålidelig reparation. Derfor er vi virkelig spændte på lanceringen af reparation via selvbetjening i Europa, hvor vores kunder får direkte adgang til originale reservedele, værktøjer og vejledninger fra Apple,” slutter Jeff.

Køb eller lej udstyr til reparation af iPhone

I Apples Self Service Repair Store kan man både leje og købe udstyr, der kan bruges til reparation af udvalgte produkter. Her inkluderes specialværkstøjer som momentskruetrækkere, reparationsbakker, skærm- og batteripresser og mere.

Ifølge Apple er der tale om reservedele, der er designet og udviklet specielt til de enkelte produkter, og de gennemgår omfattende tests for at sikre bedst mulig kvalitet, sikkerhed og pålidelighed. Reservedelene er de samme – og til samme pris – som dem, Apples netværk af autoriserede reparationsudbydere har til rådighed. Kunderne kan sende udskiftede dele tilbage til Apple til istandsættelse og genanvendelse, og i mange tilfælde kan de derved få penge retur.

Apple tilbyder leje af værktøjskit for 59,95 Euro, så kunder, der ikke ønsker at købe værktøj til en enkelt reparation, stadig har adgang til disse professionelle reparationsværktøjer. Disse kits, som kan lejes i en uge, sendes gratis til kunderne.

Dog oplyser Apple, at de fleste kunder, som ikke har erfaring med reparation af elektroniske enheder, stadig opnår den sikreste og mest pålidelige reparation ved at besøge en professionel reparationsudbyder med certificerede teknikere, der bruger originale Apple-reservedele.

Se også: Tests af nyeste iPhones