Reparér din iPhone med det officielle værktøjskit

Sammen med muligheden for selv at reparere iPhone og andre Apple-produkter, har producenten lanceret et officielt værktøjskit til formålet.

Reparér din iPhone med det officielle værktøjskit

Apple har annonceret et Self Service Repair-program, som giver almindelige forbrugere, med lidt teknisk snilde, mulighed for selv at reparere iPhones. Med det bliver 200 ægte Apple-dele tilgængelige for alle.

De første iPhone-serier til at være en del af programmet er iPhone 12, iPhone 13 og iPhone SE-serierne. Siden skal også Mac-computere med M1-chips føjes til listen. Udover reservedele har Apple også et værktøjskit til 49 dollars, som man kan få fingre i for selv at reparere sin telefon på den helt rigtige måde.

Kittet ser ret imponerende ud og kommer i en fed Pelican-agtig kasse. Det vejer omkring 15-20 kilo og er 50 x 119 cm stort.

Læs også: Apple presser leverandørerne til at bruge bæredygtig energi

iPhone Self-Repair Kit
iPhone Self-Repair Kit

Det rigtige værktøj er et must

Det er en fremragende idé fra Apples side, for selv reparatører har ikke altid de redskaber, der skal til for at reparere en Apple-enhed, for eksempel når det handler om at holde dele på plads inden i enheden. Den slags værktøjer skal ofte støbes helt nøjagtigt til enheder og kan kun fås via Apple selv.

Det kan tilmed gå så galt, at en reparatør med de forkerte værktøjer skader vandtætheden i telefonen. En udskiftet skærm skal også ofte kalibreres, hvilket det heller ikke er alle reparatører, der forstår sig på eller har den rette udrustning for at gøre.

Generelt er det positivt for kunderne, at Apple tager dette skridt, især hvis man ikke har en ordentlig reparatør i nærheden. I byerne kan man gå til en Apple Store for at indlevere sin telefon til reparation, men bor man ikke i nærheden af en storby, kan dette værktøjskit være et vigtigt første skridt, så man kan give sig i kast med reparationen selv.

Apple har offentliggjort en skrivelse med flere detaljer, og det kan være en god idé at læse den igennem, inden man vælger at gå i gang med det hele på egen hånd.

Kommer til Europa senere

Muligheden for at reparere iPhones og andre Apple produkter selv med dette nye kit er kun tilgængeligt i USA. Det skal dog komme til Europa inden årets udgang.

Læs også: Fremtiden for iPhone og iPad afsløres den 6. juni