Apple stopper med at reparere stjålne eller forsvundne iPhones

Det bliver nu endnu sværere for tyve, at tjene penge på stjålne iPhones. Fremover tjekker Apple om iPhones er meldt stjålet, inden de repareres.

Apple stopper med at reparere stjålne eller forsvundne iPhones

Man kan få ganske mange penge for en brugt iPhone, så derfor står de også højt på listen over genstande, der er værd at stjæle. Apple har allerede indført en sikkerhedsforanstaltning, så iPhone-ejere kan deaktivere en stjålen eller forsvunden iPhone, men stopper tilsyneladende  ikke der for at gøre det svært for tyvene.

Ifølge MacRumors, der har fået fingre i et internt memo udsendt til ansatte i Apple butikker, instrueres de ansatte mere eller mindre i ikke at tilbyde reparationer af iPhones, der er markedet som stjålne eller forsvundne i GSMA Device Registry.

Læs også: Apple åbner op for reparation af iPhones med originale reservedele

En database for stjålne mobiltelefoner

Hvis man ikke ved, hvad det er, så kan vi fortælle, at GSMA Device Registry mere eller mindre er en database, hvor smartphone-ejere kan rapportere og registrere deres telefoner for forsvundne eller stjålne. Rapporteringerne i database udgår fra enhedens IMEI, der er unik for hver enhed. Det betyder, at et selskab som Apple kan tjekke i databasen, når en telefon kommer ind til reparation.

Tidligere har Apple afvist iPhones, der var blevet stjålet eller forsvundet, men kun hvis Find Min-funktionen var slået til. Ved at udvide afvisningerne til at omfatte registreringer i GMSA Device Registry, bliver de bortkomne telefoner, der ikke har Find Min slået til, nu også afvist.

Læs også: Microsoft forpligter sig til retten til reparation – right to repair

Find min iPhone

Normalt er Find min iPhone slået til, men husk at dobbelttjekke. Har du mistet din iPhone, kan du her se hvor den er samt låse den. Du finder funktionen i indstillinger:

  1. Åbn appen Indstillinger.
  2. Tryk på dit navn, og tryk derefter på Find.
  3. Hvis dine venner og din familie skal vide, hvor du er, skal du slå Del min lokalitet til.
  4. Tryk på Find min iPhone (eller en anden enhed), og slå derefter Find min til for enheden.

Se også: Sammenlign og kvalitet på iPhones