Microsoft forpligter sig til retten til reparation – right to repair

Pres fra investorer har fået Microsoft til at forpligte sig på Right To Repair, så det bliver lettere at reparere selskabets produkter.

Microsoft forpligter sig til retten til reparation – right to repair

Efter pres fra investorer og ændrede regler har PC-giganten bestemt sig for at gøre det lettere for kunderne selv af få sine ting repareret.
Microsoft har netop forpligtet sig til at gøre det lettere for kunderne at reparere de produkter, Microsoft sælger i den nærmeste fremtid.

Microsoft vil gøre det lettere at reparere produkter i fremtiden

Microsoft siger, at de vil undersøge den miljømæssige påvirkning af retten til reparation og handle alt efter udfaldet, og det vil ske ved udgangen af næste år.

Initiativet er en reaktion på en beslutning blandt aktionærerne fra juni 2021, hvor det blev krævet af Microsoft, at de nøje overvejer den miljømæssige påvirkning ved at gøre deres produkter lettere at reparere. Beslutningen blev drevet frem af den større globale bevægelse, der arbejder for forbrugernes ret til at reparere, og som har fået ekstra vind i sejlene de senere år.

Aktionærerne er gået sammen med As You Sow en nonprofitorganisation, der har specialiseret sig i fortalervirksomhed for aktionærer, for at hjælpe dem med at lægge pres på Microsoft.

Se også: Android telefoner der får opdateringer i flest år

Nonprofitorganisation kalder det for “opmuntrende skridt”

Det lader til at have fungeret. “Dette er et opmuntrende skridt fra Microsofts side til at reagere på den stigende aktivitet på føderalt og statsligt plan i ret til reparation-bevægelsen,” sagde Kelly McBee, koordinator for affaldsprogrammer hos As You Sow, i en pressemeddelelse:

“Det er spændende, at denne aftale vil begynde at give forbrugerne mulighed for at reparere deres Microsoft-enheder uden for det begrænsede netværk af autoriserede reparationsværksteder.”

Mandag gik As You Sow med på at trække beslutningen fra aktionærerne tilbage i udbytte mod, at Microsoft lovede at “gennemføre en tredjepartsundersøgelse, der evaluerer de miljømæssige og sociale virkninger i forbindelse med øget adgang for forbrugerne til reparation og fastlægge nye mekanismer til at øge adgangen til reparation, herunder for Surface-enheder og Xbox-konsoller, udvide tilgængeligheden af visse dele og reparationsdokumentation ud over Microsofts netværk af autoriserede serviceudbydere og iværksætte nye mekanismer til at muliggøre og lette lokale reparationsmuligheder for forbrugerne”.

Se også: Billigt tilbehør til telefoner

Retten til reparation-bevægelsen har vundet vigtige sejre

Retten til reparation-bevægelsen har vundet en række vigtige sejre de seneste år. Folk vil gerne selv kunne reparere sine ting, og selskaber og politikere er begyndt at gøre det lettere.

EU har påbegyndt en proces som at standardisere telefonopladere, og den amerikanske præsident Biden udsendte for nylig en bekendtgørelse, der skal hjælpe retten til reparation på vejen. Desuden har amerikanske FCC formelt vedtaget holdningen, at folk skal kunne reparere sine egne ting.

Se også: Nyheder om rette til reparation