Apple tester ny ekstern skærm med dedikeret A13-chip og Neural Engine

Apple er i gang med at teste en ny ekstern skærm med dedikeret A13-chip og Neural Engine, lyder rygte. Det skal aflaste computerens ydeevne.

Apple tester ny ekstern skærm med dedikeret A13-chip og Neural Engine

Apples Pro Display XDR har været på markedet en tid, men vi ved stadig ikke noget om en opdateret version af deres dyre skærm inden for den nærmeste fremtid. Men skal man tro det seneste rygte fra 9to5Mac, er Apple ifølge deres kilder ved internt at teste en ny ekstern skærm med dedikeret A13-chip og Neural Engine.

Arvtager til Pro Display XDR får A13-chip og Neural Engine

Den nye skærm udvikles under kodenavnet J327, men vi ved ikke meget om de tekniske specifikationer. Ifølge kilderne får skærmen en chip fra Apple selv, nemlig A13 Bionic, der også sidder i iPhone 11.

Udover A13 Bionic har den eksterne skærm også Neural Engine, der forbedrer machine learning. Tidligere har vi hørt, at Apple arbejder på en billigere skærm til hverdagsbrug, men denne nye eksterne skærm med dedikeret chip er formentlig en anden ny model, der på sigt skal erstatte den nuværende Pro Display XDR.

Se også: Test af laptops

Indbygget chip i skærmen skal aflaste computeren

Indbygget CPU/GPU i en ekstern skærm kan hjælpe Mac-computere med at kunne tilbyde grafik i høj opløsning uden at bruge alle ressourcer i computerens interne chip.

Apple kan også kombinere kraften i skærm-chippen med Mac-computerens chip for at få endnu bedre ydeevne, når grafikken bliver lidt mere krævende. En anden mulighed er at bruge denne chip til at tilføje smarte funktioner til Pro Display XDR, for eksempel AirPlay.

Det er dog ikke til at vide, om Apples planer ændrer sig, især ikke med tanke på at den første Pro Display XDR ikke havde alle de funktioner, som rygterne påstod. Hvornår en sådan ny skærm kan komme på markedet, ved vi heller ikke noget om.

Se også: Priser på laptops

Interessant for dem der arbejder med tunge filer

I 2016, lige efter at Apple Thunderbolt Display blev taget ud af sortiment, ville rygterne, at Apple arbejdede på en erstatning med høj opløsning og indbygget GPU.

I 2019 kom der jo ganske vist en high-end ekstern skærm, men Pro Display XDR har ikke GPU, som rygterne ellers påstod. Det nye rygte fra 9to5Macs kilder hævder altså, at Apple ikke har opgivet planerne om at lancere en ekstern skærm med en form for chip. Det bliver interessant at følge – i hvert fald for dem, der arbejder med tungt grafisk materiale.

Se også: Nyheder om skærmteknologier

Opdateringer i sagen

Siden denne artikel udkom er der kommet nyt i sagen. Lasse Olsen kunne ikke lade sagen ligge. 28/7/2021 fulgte vi op med en artikel om Apple, Alphabet og Microsoft fremlægger imponerende regnskaber – Følg det videre forløb her. Se de seneste nyheder om emnet her.