Apple vil forhindre virksomhed i at bruge frugt-logo

Softwaregiganten har siden starten af august forsøgt at stoppe det lille selskab Prepear fra at bruge et pære-logo i USA. Nu tager de også kampen op mod registrering af varemærket i Canada.

Apple vil forhindre virksomhed i at bruge frugt-logo

Apple har tilsyneladende fået nok af virksomheder, der bruger frugter i deres logoer – i starten af måneden indgav Apple i hvert fald en anmodning om, at få selskabet Prepear’s ansøgning om varemærkeregistrering afvist i USA, og nu har Apple også flyttet det juridiske slagsmål over landegrænsen, til Canada.

Læs også: Apples Tim Cook er den 2. højest betalte CEO i USA i 2019

Opskrift-app med pære-logo er ikke Apples kop te

Prepear har udviklet en app, der lader brugere gemme og organisere opskrifter samt oprette tilpassede måltider, hvilket der i sig selv, ikke er noget til hinder for. Problemet opstår, ifølge Apple, fordi Prepears logo er nemt at forveksle med Apples, da de tilbyder “identiske og/eller meget relaterede varer og tjenester” og har “tjenester relateret til computersoftware, såvel som sundhedsydelser, ernæring, generel wellness og socialt netværk”, hvorfor en app til måltidsplanlægning være inden for Apples naturlige ekspansionszone.

Med andre ord frygter Apple, at folk kommer til at forveksle Prepears tjeneste med et Apple-produkt, fordi det ikke er ulogisk, at Apple selv ville sætte sig på dette forretningsområde. Apple påpeger, at det allerede har flere sundheds- og ernæringsrelaterede apps og tjenester.

Læs også: Apple-aktien stiger igen: Gør CEO til milliardær

Lille virksomhed mod multinational teknologivirksomhed

Prepear har i forbindelse med kontroversen udtalt, at de er en lille virksomhed med fem ansatte, der ikke har råd til en langvarig juridisk kamp med en virksomhed på størrelse med Apple, og de ønsker at udfordre software-gigantens aggressive retssager mod små virksomheder og kæmpe for retten til at bevare logoet.

En af folkene bag Prepear har derfor indledt en underskriftsindsamling “Save the Pear from Apple!”, der på nuværende tidspunkt har over 220.000 underskrifter.

Læs også: Apple vil være klimaneutrale i 2030

Fortsættelse følger

Vi prøvede, men vi kunne ikke lade sagen ligge. Daniel Søgaard Hald fandt det relevant at følge op på temaet. 18/8/2020 blev bolden spillet videre med et indlæg omkring Apple afventer bedre arbejdstagerforhold i Vietnam – Nyheden kan læses her. Se også seneste nyt om tematikken ved at trykke her..