Avis: Google lancerer sin egen smartphone i år

Google vil have samme kontrol over software og hardware som Apple. Derfor er en Google-produceret smartphone på vej i år som supplement til Nexus-enhederne.

Avis: Google lancerer sin egen smartphone i år

Apple har altid fået megen ros for, hvor meget den californiske it-gigant har kunne udrette med eksempelvis den halve batterikapacitet og mængde RAM i forhold til konkurrenterne, fordi Apple selv er i fuld kontrol over alt fra software til hardware og dermed har kunne levere en mere komplet brugeroplevelse.

Google har manglet sidstnævnte – hardware-erfaringen – og har derfor i mange år ladet producenter som HTC, Samsung, LG og senest Huawei fremstille Google-telefoner i form af Nexus-brandet. Denne Nexus-produktserie kommer til at fortsætte i bedste velgående med HTC, der skal levere to smartphones dette efterår – men Google vil mere end det.

Læs også: Google vil genvinde kontrollen over Nexus

På samme måde som Google har lavet sin egne high-end Chromebook Pixel-computere med Chrome OS og Android-tabletten Pixel C, vil Google også lave sin egen smartphone, hvor virksomheden selv er inde over hele produktionen og altså ikke får hjælp fra en anden producent. Det skriver avisen The Telegraph, som har været i snak med en anonym, højtstående kilde hos Google.

Google har allerede selv lavet Android-tabletten Pixel C og pc’en Chromebook Pixel.

Selv om det endnu er sparsomt med oplysninger, tegner den kommende Google-telefon til at blive en topmodel, der skal levere en brugeroplevelse, der kan matche Apples. Det kan blandt andet være at udsende hurtigere softwareopdateringer, selv om det dog allerede er muligt med Nexus-telefonerne.

Det er altså umiddelbart svært at sige, hvad der vil gøre en Pixel-smartphone anderledes end en Nexus-smartphone – ud over at producenten bliver Google selv. Telefonen vil i hvert fald allerede få debut sidst på året ifølge kilden, og den vil derfor blive lanceret enten samtidig eller ganske få måneder efter HTCs kommende Nexus-telefoner.

Læs også: Google Pixel C: En ny tablet-laptop hybrid

Google hyrede for nyligt den tidligere direktør for Motorola, Rick Osterloh, og han står nu i spidsen for hardwareafdelingen, hvor den kommende Google-telefon – eller måske Pixel-telefon – kan blive hans første større projekt.