Donald Trump sagsøger Facebook og Twitter for censur

Den tidligere amerikanske præsident lægger sag an mod Facebook, Google og Twitter - de bryder First Amendment i den amerikanske forfatning.

Donald Trump sagsøger Facebook og Twitter for censur

Den tidligere amerikanske præsident, Donald Trump, lagde i sidste uge sammen med en gruppe andre sag an mod Facebook, Google og Twitter samt deres direktører.

Donald Trump sagsøger Facebook, Google og Twitter

Ved den pressekonference, Trump holdt på sin golfbane i Bedminster i New Jersey, påstod han, at han og andre konservative er blevet udsat for fejlagtig censurering på de pågældende platforme.

Twitter og Facebook suspenderede Trump på grund af bekymring for, at han kunne opfordre til yderligere voldshandlinger, efter en gruppe af hans tilhængere stormede US Capitol den 6. januar i år. På nuværende tidspunkt kan Trump ikke poste indlæg på nogen af platformene.

Ved pressekonferencen sagde han, at de kræver, der bliver sat en stopper for bandlysningen.

Se også: Billige telefoner

Mener sociale platforme misbruger deres magt

Section 230 i Communications Decency fra 1996 fritager selskaber som Twitter og Facebook fra ansvaret for det indhold, deres brugere poster på selskabernes sider. Loven giver dog også private selskaber lov til at fjerne indhold, de anser for upassende eller bryder reglerne, der gælder for siden, ”i god tro”, som der står.

Donald Trump har sammen med andre politikere imidlertid længe hævdet, at Twitter, Facebook og andre sociale platforme har misbrugt den mulighed og bør miste sin immunitet eller i det mindste fortjene den ved at leve op til krav, som regeringen fastsætter.

Se også: Billige mobilabonnementer

Trump: Facebook handlede forfatningsstridigt

Sagsanlæggene påstår, at det er et brud på First Amendment i den amerikanske forfatning at suspendere Trump og de andre personer bag sagen, selvom selskaberne er private. I sagsanlægget mod Facebook og direktør Mark Zuckerberg står der, at Facebook handlede forfatningsstridigt, da de fjernede Trump fra platformen.

Sagsanlæggene mod Twitter og YouTube har lignende ordlyd. I alle tre sager bedes retten om at tildele en uspecificeret erstatning til sagsøgerne, erklære Section 230 forfatningsstridig og gendanne Trumps og de andre involveredes konti.

Hverken Facebook, Twitter eller Google har ønsket at kommentere den mulige retssag over for amerikanske medier.

Se også: Nyheder om sociale medier