Efterspørgslen på iPhone 15 bliver lavere end på iPhone 14

iPhone 15 kommer ikke til at sælge lige så godt som iPhone 14, lyder vurderingen - faktisk forventes der lavere efterspørgsel på alle Apples produkter i 2023.

Efterspørgslen på iPhone 15 bliver lavere end på iPhone 14

iPhone 15-serien kommer højst sandsynligt på markedet nu til efteråret med smallere ramme men højere pris. Interessant nok lader efterspørgslen på de kommende modeller til at bliver lavere en på iPhone 14 ved lanceringen sidste år.

Det er i hvert fald det, den kendte analytiker med gode forbindelser hos leverandørerne, Ming-Chi Kuo, hævder. I sin seneste udtalelse skriver han det direkte: “Efterspørgslen på iPhone 15 er lavere end på iPhone 14”.

Se også: Find billig iPhone 14

Lavere efterspørgsel på alle Apples produkter

Det er selvfølgelig blot en antagelse indtil videre, og det kan nå at ændre sig. Kuo skriver videre: “Medmindre efterspørgslen på iPhone 15 er bedre end markedets forventninger efter lanceringen, vil de fleste leverandører stå over for et vækstpres” i andet halvdel af året.

Det gælder ikke kun for Apples telefoner. Prognoserne for Apples hardwareprodukter i andet kvartal 2023 er næsten alle svagere sammenlignet med sidste år, lyder vurderingen.

Se også: Den billigste iPhone er altid brugt, men god som ny

Se også: Test af iPhone

Prisstigninger på vej

Det rygtes, at Apple vil hæve priserne på iPhone 15, men rygterne denne gang fokuserer primært på det amerikanske marked. Sidste år slap amerikanerne for prisstigninger på op mod 33 procent på iPhone 14 sammenlignet med iPhone 13. iPhone 14 Pro fik for eksempel en startpris på 10.499 kroner, mens standardmodellen kostede fra 8.299 kroner.

Det bliver spændende at se, om Apple tør præsentere samme voldsomme prisstigninger over for de amerikanske brugere – samtidig bliver det også interessant at se, om Apple kommer med nye prisstigninger.

Se også: Tjen gode penge på brugte iPhones