Google appellerer gigantbøde til den Europæiske Domstol

Google har tidligere fået en bøde på 4,1 milliarder euro af EU for misbrug af sin markedsposition, men bøden appelleres nu - der mangler juridisk klarhed, mener selskabet.

Google appellerer gigantbøde til den Europæiske Domstol

Google modsætter sig en gigantisk bøde på 4,1 milliarder euro udstedt af EU Kommissionen for markedsdominans med styresystemet Android.

Ifølge Associated Press har Google indsendt en appel til den Europæiske Domstol (European Court of Justice).

Se også: Priser på Google Pixel 7

Mener bøde på 30 milliarder kroner mangler juridisk klarhed

Tilbage i 2018 blev Google idømt en bøde på 4,3 milliarder euro, en bøde som de appellerede til EU-domstolen (European General Court), for at få den annulleret med det argument, at myndigheden havde set bort fra Apples magt på markedet.

Resultatet blev en lidt lavere bøde, men domstolen fastholdt stort set den oprindelige afgørelse.

I en pressemeddelelse om appelsagen til ECJ, offentliggjort af AP, skriver Google, at der var områder, der behøver større juridisk klarhed  og hævdede, at deres styresystem havde skabt flere valg for alle og pegede på fordele for erhvervslivet både i Europa og andre steder.

En af flere store bøder

Bøden er en af flere store summer, Google er blevet idømt at betale af europæiske myndigheder og blev udstedt efter en tre år lang undersøgelse i kravene til producenter af elektroniske produkter om at inkludere Google-apps og tjenester i telefoner og give dem en fremtrædende placering.

EU Kommissionen mener, at Google handlinger pålagde producenter af Android-produkter og mobiloperatører ulovlige restriktioner. Det handler blandt andet om installationen af Googles søgeapp og Chrome som en betingelse for en licens til Play Store.

I den originale medfølgende argumentation til bøden, hævdede Kommissionen, at tech-giganten havde brugt sine betingelser til at blandt andet cementere sin dominerende position generelt inden for internetsøgning.