Google I/O – Hvad vil Google vise frem i aften?

I aften løber Googles store udviklerkonference af stablen. Her er nogle bud på hvad vi kan forvente af software- og hardwarenyheder.

Google I/O – Hvad vil Google vise frem i aften?

7 timer, 36 minutter og 9 sekunder siger Googles nedtælling i skrivende stund. Det er den resterende tid inden Googles årlige udviklerkonference løber af stablen. Har du ikke fuldt med i disse tidligere, så viser Google nyheder frem på både software- og hardwarefronten. 

I artiklen her kommer vi med et bud på hvad vi kan forvente at se fra søgegiganten i aften. Vi kan nok godt regne med at både AI og Googles digitale assistent vil blive en stor del af aftenens præsentation.

Læs også: Android Q – Beta 2 tilføjer emulator til foldbare telefoner

Nye Pixel-telefoner

Vi har allerede skrevet en del om Googles kommende Pixel 3-telefoner. De er blevet rygtet og endda lækket ved en fejl på Googles egen webbutik. Google Pixel 3a og Pixel 3a XL bliver billigere udgave af Pixel 3-telefoner.

Heldigvis skulle den beholde Pixel 3-telefonernes fremragende kamera, men der er sparet på blandt andet chipsættet, som er byttet ud med et mellemklasse Snapdragon.

Du kan læse meget mere om de to Pixel 3a-telefoner lige her. Kommer de til Danmark? Det skal vi nok ikke regne med.

Mere af næste store Android-version

Androids næste store opdatering vil vi helt sikkert se mere til. Android Q, som er tiende udgave af Android, er allerede ude i et par betaudgaver, men Google har arbejdet videre på det i mellemtiden. 

Her er blandt andet bedre privatslivsindstillinger, mørkt tema og meget andet. Der er også blevet fundet beviser på en Samsung Dex-lignende PC-brugerflade gemt i Android Q’s systemfiler. Det bliver spændende at se om Google kaster sig over dette. Også en officiel understøttelse af foldbare telefoner er med i den kommende Android udgave.

Det forventes at Android Q bliver lanceret sidst på sommeren. Du kan læse mere om Android Q her.

Google stadia
Vi ser forhåbentlig mere til Google spilstreaming-tjeneste under aftenens præsentation. Foto: Google

Forhåbentlig mere Google Stadia

Google har allerede vist en del af deres kommende spilstreaming-tjeneste frem, men der er stadig mange spørgsmål der skal besvares. Det er oplagt for Google at bruge Google I/O til netop dette.

Google Stadia bliver lanceret allerede i år, så forhåbentlig får vi svar på priser, lanceringsdato og meget andet. 

Du kan læse meget mere om Google Stadia her.

Googles assistent bliver ikke glemt

Google Assistent blev rullet ud for lidt over to år siden og har siden da set stor udvikling. Assistenten er stadig ny i Danmark, lanceret i september sidste år, men er blevet ganske populær. Den bliver hele tiden bedre og bedre, men Google har siden lanceringen brugt Google I/O til at vise de store forbedringer frem. Sidste år så vi fx hvad Google Duplex havde at byde på.

I år bliver sikkert ikke anderledes, specielt nu hvor der er flere konkurrenter til Googles Assistent.

Google Fotos er som regel også med

Googles fotoapp med ubegrænset lagerplads er populær. Ikke kun på grund af dens ubegrænsede plads, men det er samlet set en fantastiske app til at samle billedbibliotek, dele billeder, redigere dem og fx lave printede fotobøger

Google bruger som regel også udviklerkonferencen til at vise nye funktioner til fotoappen frem. Her forventer vi dog kun mindre forbedringer.

Hvad tror du Google vil vise frem? Den store og mest interessante Google I/O-præsentation bliver afviklet i aften. Vi følger selvfølgelig med i den og bringer jer nyhederne.

Læs også: Google giver Android Auto nyt design