Google køber kæmpegrund i Fredericia

Søgegiganten investerer i en 73 hektar stor grund i trekantsområdet. Millioninvesteringen skal sikre Googles muligheder for europæisk ekspansion.

Google køber kæmpegrund i Fredericia

Søgegiganten investerer 65 millioner kroner på en kæmpegrund ud for Fredericia. Googles videre planer for grunden er ikke offentliggjort, men selskabet vil sikre sig, at det kan ekspandere dets antal af europæiske datacentre.

Se også:  Google lancerer ny udgave af Google Earth

I alt 73,2 hektarer land er indkøbt i industriområdet Prinsessens Kvarter, omkring fem kilometer vest for Fredericia. Google har bekræftet anskaffelsen over for Information.dk og kommenterer:

”Vi har købt en 73,2 hektar stor grund i Fredericia. På nuværende tidspunkt har vi ikke planer om at bruge grunden, men vi vil sikre os muligheden for at ekspandere vores datacentre i Europa, hvis vores arbejde kræver det. Vi forventer dog ikke at tage nogen beslutninger i den nærmeste fremtid,” lyder beskeden fra søgegiganten.

Dermed kan Google blive den tredje tech-gigant der investerer massivt i danske datacentre.

Forrige år indledte Facebook en milliardinvestering i Odenses forstad i netop datacentre. Apple har ligeledes investeret massivt i danske servere med en 6,3 mia. investering i området uden for Viborg.

Se også: Facebook investerer massivt i Danmark