Google lancerer Android 9 Pie (Go edition)

Googles skrabede Android-software kaldet Android (Go edition) er nu lanceret i den seneste Pie-version. Softwaren kommer med flere større forbedringer.

Google lancerer Android 9 Pie (Go edition)

Siden 2015 har det været Google-direktøren Sundar Pichais mission at nå ud til den næste milliard potentielle mobilbrugere. En af midlerne til at nå dertil hedder Android (Go edition), hvilket er en skrabet letvægtsudgave af Android-softwaren målrettet udviklingslande, hvor der ikke er brug for tonsvis af features og topspecifikationer, men derimod en billig smartphone, som kan de mest grundlæggende ting.

Læs også: Google udgiver Android 9 Pie: Ruller ud allerede nu

Google debuterede med Android (Go edition) som en del af sidste års Oreo-lancering, og nu er it-giganten klar med Pie-udgaven af Android (Go edition). Det oplyser Google i et blogindlæg.

Android 9 Pie (Go edition), som softwaren helt præcist hedder, har helt samme formål som sidste år, men bygger videre på samme principper og er nu forbedret yderligere. Google oplyser følgende forbedringer af Android 9 Pie (Go edition):

  • Op til 500 MB ekstra ledig lagerplads ud af boksen
  • Hurtigere opstartstider
  • De allerbedste sikkerhedsfunktioner såsom Verified Boot (sikrer at al kode, som bliver kørt på telefonerne, kommer fra en pålidelig kilde – oftest mobilproducenten)
  • Et lettilgængeligt instrumentpanel til at tracke og overvåge dataforbrug
Android Pie Go edition
Android Pie (Go edition) fylder under det halve af en typisk Android-installation på en telefon med 8 GB intern lagerplads. Foto: Google

Google oplyser, at en typisk Android-installation optager 2,5 GB lagerplads på en telefon med 8 GB intern lagerplads. I sidste års Oreo-udgave af Android (Go edition) formåede Google at optimere softwaren til at frigive 5 GB af lagerpladsen. Nu er Pie forbedret yderligere, så der er 5,5 GB ledig på en telefon med 8 GB lagerplads. I de mange lande, hvor prisen er en utrolig vigtig faktor, vil det altså stadig give god mening at købe en af de allerbilligste Android-smartphones med helt ned til 4-8 GB lagerplads.

Android (Go edition) skiller sig ud fra den normale udgave af Android ved, at Googles egne apps er lavet om til simplere udgaver, som fylder meget mindre, og som er nemmere at betjene. Her er kun de mest nødvendige funktioner. Pakken består af Google Go, YouTube Go, Maps Go, Files Go, Assistant Go, Android Beskeder og Opkald-appen.

Android Pie Go edition
Foto: Google

Android (Go edition)-mobiler fra mere end 100 producenter på vej

På disse breddegrader har vi af naturlige årsager ikke set meget til Android (Go edition), men letvægtsudgaven af Android er allerede ved at vinde indpas i mange udviklingslande. Google oplyser, at der i april allerede er mere end 200 forskellige Go edition-smartphones på markedet i mere end 120 lande. heriblandt Indien, Sydafrika, USA, Nigeria og Brasilien.

Ifølge Google vil der inden udgangen af året være mere end 100 forskellige smartphoneproducenter, som har en mobil med Android (Go edition) på markedet. Det tæller smartphones med en pris på blot 30 dollars (200 kroner), hvor du godt nok også kun får 4 GB lagerplads, 512 MB RAM og en 4” WVGA-skærm (800 x 480). Android (Go edition) er dog også velegnet til lidt dyrere smartphones med en pris på omkring de 70 dollars (500 kroner). Her kan du forvente omkring 8 GB lagerplads, 1 GB RAM, en 5” FWVGA+-skærm (960 x 480) som i modellen Doogee X50 til 400 kroner.

Du kan læse meget mere om Android Pie (Go edition) på den officielle Android-hjemmeside.