Google Maps viser nu kørestolsvenlige ruter

Google lancerer en ny feature i Maps der gør det nemmere for kørestolsbrugere at navigere i byen.

Google Maps viser nu kørestolsvenlige ruter

Googles navigationsapp Maps har i lang tid kunnet tilbyde fodgængere vejvisning i by og land – men det er ikke alle ruter som er lige egnede for kørestolsbrugere, rejsende med barnevogne eller krykker.

Denne udfordring adresser Google nu i Maps, som nu tilbyder ’Accessible Transit Routes’ – ruter som er særligt egnede for brugere med nedsat mobilitet. Det skriver søgegiganten på selskabets Google Maps blog.

I app’en kan Maps-brugere nu vælge ruter som forener offentlig transport sammen med kørestolsvenlige veje. Ruter ved udvalgte steder vil samtidig kunne give Street View billeder af knudepunkter som stationer og pladser, så brugerne på forhånd kan se forholdene an.

Se også:  Nu viser Google Maps parkeringsforholdene i København

Ifølge Google er funktionen allerede i brug i storbyer som London, Tokyo, Mexico City, Boston og Sydney. Flere byer vil dog føjes til listen i de kommende måneder, i takt med at Google får udvidet samarbejdet med lokale transportmyndigheder.

I København fungerer funktionen allerede nu, og kan tilgås ved at vælge ’valgmuligheder’ når der navigeres via ’offentlig transport’-fanen.

Google maps accessible routes
Den nye feature findes nu under ‘offentlig transport’ i menupunktet ‘valgmuligheder’. Foto: Mobilsiden.dk