Google Nexus 6P bøjer i to dele i to videoer

En YouTube-bruger demonstrerer, hvordan Nexus 6P med en tilsyneladende meget svag ramme noget nær bøjer i to - og Android-folket er bestemt ikke tilfreds.

Google Nexus 6P bøjer i to dele i to videoer

En YouTube-bruger har ad to omgange fået Android-folket op i det røde felt efter at have påvist, at Googles nye topmodel, Nexus 6P fra Huawei, tilsyneladende bukker under for presset i en holdbarhedstest og nærmest brækker sammen i to dele.

Det er efterhånden blevet en fast del at mishandle nye smartphones ved at tabe og bøje dem og påføre besynderlige skader for at afdække, hvor holdbare de er.

Læs også: Så meget bøjer de forskellige topmobiler

Nu er turet kommet til Googles nye Nexus 6P-topmodel, som også YouTube-brugeren, JerryRigEverything, har fået fingrene i. Jerry, som normalt specialiserer sig i at reparere smartphones, har gennem årene gjort det til en ganske god forretning at give smartphones en yderst hård behandling foran kameraet.

Hans test af holdbarheden indebærer typisk en ridsetest på skærmen efterfulgt af tur over en lighter for at se, om skærmens pixels kan tåle varme for til sidst at udsætte telefonerne for den famøse bøjetest.

Inden testen af Nexus 6P blev lavet, har kun én smartphone haft et så svagt punkt, at den noget nær er brækket i to dele: HTC One M9. Nu tæller hans liste også Nexus 6P, for den viser sig også at have et meget svagt punkt, der får den til at bøje – hvis du vel at mærke bøjer den bevidst.

JerryRigEverythings video er bestemt ikke faldet i god jord i Android-lejren på trods af at de foregående videoer har været relativt populære. Årsagen er, at skærmen flækkede af sig selv, efter han først lavede ridsetesten af materialer med forskellige hårheder.

Flere brugere har i de foregående dage argumenteret for, at ridserne og flængen i skærmen svækker styrken af telefonen, og derfor bøjer den meget nemmere end hvis den ikke havde den flækkede skærm. Resultatet er, at over halvdelen af videoens tilkendegivelser er givet med en tommelfinger pegende nedad.

Svarer tilbage på kritikken med endnu en video

Det får JerryRigEverything til at lave endnu en video som repons på den kritik, der er rettet mod den flækkede skærm. Det får ham til at købe endnu en Nexus 6P for at gentage bøjetesten – denne gang uden at udsætte den for en ridsetest.

Læs også: iPhone 6s – slipper for ny bendgate – bøjer næsten ikke

I denne viser han, at Nexus 6P igen bøjer ved at påføre stort pres på det svage punkt ved rammen. Den nyindkøbte Nexus 6P bøjer på præcis samme måde. Til sammenligning klarer eksempelvis iPhone 6s og Samsung Galaxy Note 5 testen uden at bøje synderligt – taget i betragtning hvor meget, de udsættes for.

Bør du være bekymret?

Det er svært at sige på nuværende tidspunkt, om der er et reelt problem med Nexus 6P eller ej, lige som det sås sidste år med iPhone 6 Plus og den såkaldte bendgate.

Faktum er, at den i hvert fald kan bøjes, hvis man vel at mærke virkelig forsøger på det, hvor de konkurrerende smartphones generelt klarer mosten. Om konstruktionen af rammen er svag nok til at gå i stykker under normalt brug, eksempelvis ved at have den i baglommen, er for tidligt at sige.

Læs også: Forsikringsselskab: Galaxy S6 er mester i holdbarhed

Flere andre YouTube-brugere har sat Nexus 6P under samme bøjetest, og her er det generelle billede, at den ikke bøjes i samme grad, som JerryRigEverything nu to gange har demonstreret.

Alle disse tests er ganske uvidenskabelige, og flere brugere forklarer de forskellige resultater med, at det er fordi JerryRigEverything er noget af et muskelbundt. Men hvorfor bøjer de andre smartphones i hans tests så ikke?

Spørgsmålene om, hvem der har ret, og om der reelt er et problem, er mange og vil formentlig blive ved i lang tid, indtil der foretages mere dybdegående og konsekvente tests med flere smartphones. Såfremt du passer godt på din smartphones – og i særdeleshed Nexus 6P – bør du dog næppe være bekymret.

Videre om temaet

Siden vi bragte denne artikel er der kommet mere til sagen. mobilsiden fortsatte historien. 2/11/2015 puplicerede vi en ny vinkel om temaet med et indlæg om Disse mobiler kommer i november – Næste artikel om temaet finder du her. Læs også seneste nyt om temaet her.