Google og LG vil demonstrere vild 5K-skærm til VR-headsets

Om to måneder præsenterer Google og LG Display en 5K OLED-skærm til VR-headsets med verdens højeste opløsning og en pixeltæthed på svimlende 1.443 PPI.

Google og LG vil demonstrere vild 5K-skærm til VR-headsets

De seneste dage har der været forlydender om, at Google vil præsentere et vildt skærmpanel til brug i VR-headsets, men det var endnu uvist, hvilken skærmproducent det ville være sammen med.

Nu er der kommet flere detaljer om projektet, og det viser sig, at det er LG Display, som Google samarbejder med. Det skriver hjemmesiden The Verge.

Læs også: Google udvikler Daydream VR-headset

Hjemmesiden sComm har allerede nu offentliggjort hele programmet for den konference, der hedder Display Week 2018. Den finder sted fra den 20. til 25. maj og består blandt andet af et såkaldt symposium eller en forskningskonference. Her vil Google og LG deltage den 22. maj fra klokken 11:30 til 11:50 med præsentationen af en OLED-skærm med verdens højeste opløsning.

Her ses beskrivelsel på Google og LGs konference.

Via sComm er flere detaljer om den vilde skærm allerede blevet afsløret. Konferencen har fået titlen: ”En 18 megapixel 4,3” 1.443 PPI 120 Hz OLED-skærm i bredformat med høj skarphed til montering på hovedet” – med andre ord VR-headsets.

Der er endnu ikke nogle oplysninger om, hvad opløsningen på OLED-skærmen bliver, men spekulationer går på 5.500 x 3.000 pixels. Med en skærmstørrelse på 4,3” giver det en pixeltæthed på lidt over 1.443 pixels per tomme. Om skærmen så får præcist dette højde/bredde-forhold på 16,5:9, er endnu uvist. Det vil dog give god mening, da det har været tilfældet med øvrige skærme i VR-briller.

Læs også: Samsung lancerer nyt Gear 360 VR kamera

Et kig på de øvrige VR-headsets understreger, hvor en enorm høj skærmopløsning der er tale om. HTC Vive Pro har en skærmopløsning på ’kun’ 2.880 x 1.600 pixels, mens den for Oculus Rift er endnu lavere med 2.160 x 1.200 pixels. Google og LGs skærm har altså en skærmopløsning, der er henholdsvis fire og syv gange højere end de to førnævnte, så det vil være en voldsom forbedring af billedkvaliteten, vi får at se, når et VR-headset med skærmen en skønne dag bliver en realitet.

Det er også værd at dvæle ved, at den kommende skærm fra Google og LG Display har en opdateringshastighed på 144 Hz. Til sammenligning opdaterer billedet kun 90 gange i sekundet i Ocolus Rift og HTC Vive Pro. Dermed vil billedet ikke kun være meget skarpere på grund af den enormt høje opløsning, men hurtige bevægelser i billedet vil også være meget mere glidende.