Google Pixel 3 og Pixel 3 XL er officielle

Så er det officielt. De to nye Google-topmodeller, Pixel 3 og Pixel 3 XL, er torsdag aften blevet en realitet. Læs alt om dem her.

Google Pixel 3 og Pixel 3 XL er officielle

Hen over de seneste måneder er der nærmest ikke gået en dag, hvor billeder af og oplysninger om Google Pixel 3 og Pixel 3 XL ikke er blevet lækket.

Det var derfor heller ikke mange overraskelser tilbage, da Google tirsdag aften kunne løfte sløret for de to topmodeller.

Opskriften på de to topmodeller synes at minde om sidste års opskrifter. Designmæssigt er der et ganske traditionelt design at finde, som i høj grad minder om forgængerne. Begge telefoner er udført i aluminium, mens et stykke glas på bagsiden giver det klassiske Pixel-look.

Den lille Pixel 3 har en traditionel 5,5” skærm, mens den større Pixel 3 XL er oppe i en skærm på 6,3” og med et hak i toppen af skærmen, som har været meget omdiskuteret på grund af dets størrelse. Begge telefoner gør brug af skærmteknologien P-OLED ligesom sidste år – skærme, som det formentlig er LG Display, der står bag. De mange tidlige anmeldelser af telefonerne giver i hvert fald indtryk af, at skærmene skulle være væsentlig bedre end i forgængerne, som havde flere alvorlige børnesygdomme.

I Pixel 3 har skærmen en opløsning på 1.080 x 2.280 pixels, mens den større Pixel 3 XL har en skærmopløsning på 1.440 x 2.960 pixels. Google har desuden tre forskellige farvevarianter at friste med: sort, hvid og pink.

Pixel 3

Hardware uden de store overraskelser

De to topmodeller er, ikke overraskende, udstyret med Qualcomms nyeste Snapdragon 845-processor, som består af fire kraftige kerner, der kører med en hastighed på op til 2,8 GHz. De fire øvrige kerner har en hastighed på op til 1,7 GHz. Dertil gemmer der sig 4 GB RAM, hvilket ikke er særlig meget i en tid, hvor mange topmodeller kommer med hele 8 GB RAM. Med en god RAM-styring i softwaren kan 4 GB dog godt klare opgaven.

Både Pixel 3 og Pixel 3 XL kommer i samme varianter som sidste år. Det vil sige med enten 64 eller 128 GB lagerplads – og fortsat uden mulighed for at udvide lagerpladsen med et eksternt microSD-kort. Også her halter Google altså noget fra flere af konkurrenterne, som er begyndt at tilbyde varianter med enorme 512 GB lagerplads.

Google satser dog, som tidligere, på lagring af data i skyen – dels med Google Drev og ved at tilbyde ejere af Pixel-mobiler ubegrænset sikkerhedskopiering af fotos og videoer i original kvalitet med appen Fotos.

Det er kun på ganske få punkter, at Pixel 3 og Pixel 3 XL bringer noget nyt med dig på hardwarefronten. Som noget nyt er de to telefoner blevet udstyret med trådløs opladning, og til det formål har Google også lanceret tilbehørsproduktet Pixel Stand, som er en telefonholder med indbygget trådløs opladning.

Batteriet i Pixel 3 er blevet en smule større end i Pixel 2 (2.915 mAh), mens det er blevet en smule mindre i Pixel 3 XL (3.430 mAh). Derudover er telefonerne IPX8-certificeret, hvilket vil sige vandafvisende.

Pixel 3 kamera
Foto: Google

Et enkelt bagkamera med AI-tricks

Når man kigger på papiret, kunne man også nemt få indtryk af, at Google er et par år efter konkurrenterne, for med dette års Pixel 3-mobiler insisterer søgegiganten fortsat på, at blot et enkelt bagkamera er nok til at måle sig med konkurrenterne, som har op til tre bagkameraer.

Sensoren i både Pixel 3 og Pixel 3 XL er på 12,2 megapixel og har en blænde på f/1,8. Det lyder ikke umiddelbart prangende, men Google forsikrer, at kameraet er helt i topklasse.

Google har nemlig udstyret kameraet med en masse nye softwaretricks ligesom sidste år ved brug af kunstig intelligens.

En af de nye AI-kamerafunktioner, som er eksklusive i Google Pixel 3 og 3 XL, er funktionen “Top shot”, som gemmer en bunke af stillbilleder fra øjeblikket lige før og lige efter, at du har trykket på kameraknappen. Derefter scanner funktionen billederne igennem og udvælger det bedste billede til dig. Ting som om folk smiler på billederne, om folk har åbne øjne og om folk kigger på kameraet er med til at afgøre, hvilket billede, som funktionen udvælger.

En anden funktion er Super Res Zoom, som tager flere billeder af et motiv og fletter dem sammen til et større foto, som man kan zoome nærmere ind på uden at kvaliteten bliver forvrænget.

Foran sidder ikke kun et, men to kameraer på 8 megapixel. Den ene sensor har en 97 graders vidvinklet optik med en blænde på f/2,2, mens den anden sensor har en normal optik og en blænde på f/1.8.

Google Pixel 3

Funktionen Night Sight gør det muligt at tage billeder i dårlig belysning, som via kunstig intelligens kan gøres markant bedre end hidtil set. Google har sammenlignet et motiv taget med Pixel 3 og iPhone Xs, hvor der ses en markant forskel.

Artiklen opdateres løbende …