Google vs. Apple: Hvem er bedst med den nyeste software?

Systemopdateringer sikrer at din smartphone får de nyeste features og funktioner. Hvem er så bedst - Google eller Apple?

Google vs. Apple: Hvem er bedst med den nyeste software?

En ny version af iOS eller Android kan puste nyt liv i en aldrende smartphone, ved at åbne op for nye funktioner og give nye features til mobilen.

I en undersøgelse foretaget af Androidpolice står det dog klart, at Apple og Google ikke fører samme opdateringspolitik.

Ejer du en ny iOS-enhed kan du gennemsnitligt regne med længere tids softwaresupport, end i Googles egne Nexus-enheder som i værste tilfælde må se softwaresupporten standse efter bare 20 måneder.

Herunder kan du se hvor i mange måneder Nexus og iOS-enheder modtager de seneste iOS- og Android-versioner fra de to IT-giganter.

Se også: Android Lollipop omsider på hver femte enhed

Der tegner sig et billede af, at Apples enheder generelt nyder af en bedre support, hvor hele 8 enheder kan bryste sig af at have nyeste systemsoftware i over 3 år, mens det kun er enkel Nexus-tablet (Nexus 7 fra 2012) der kan mønstre samme årelange stribe af opdateringer.

Værst med opdateringerne er de første Nexus enheder, Nexus One, Nexus S og Galaxy Nexus som alle blev droppet henholdsvis 20, 21 og 22 måneder efter deres respektive lancering.

De mest sejlivede enheder på opdateringsfronten skal findes i iPad 2, iPhone 3GS og iPhone 4, som blev holdt up-to-date i henholdsvis 54, 51 og 51 måneder. iPad 2 har desuden modtaget den nyeste iOS 9 version for nyligt og er derfor godt på vej til at blive først med hele 5 års software-support.

For at indhente konkurrenten varslede Google i august, at en ny opdateringspolitik vil træde i kraft. Fremover vil selskabet garantere mindst 2 års software-opdateringer og minimum 3 år med sikkerheds-updates.

Se også: Samsung og Google lover hyppigere opdateringer

Her ses samtlige smartphones og tablets fra Google og Apple. Længst til højre figurerer, hvor mange måneder hver enhed har haft de nyeste versioner af deres respektive systemsoftware.

Seneste tilføjelse til sagen

Der er kommet nyt til sagen. mobilsiden fandt det relevant at følge op på temaet. 17/9/2015 fik historien nyt liv med fortællingen om iPhone 6S koster Apple 1.540 kroner at fremstille – Den videre historie kan du læse her. Der er stadig liv i emnet. Læs seneste nyt om ..