Google Wear: Søgegiganten genopfinder smart-uret

Google lancerer en ny platform for fremtidens smart-ure. Læs hvad Google Wear kan her.

Google Wear: Søgegiganten genopfinder smart-uret

Står det til Google, skal vi i den nærmeste fremtid have flere monologer med vores ur. Fundamentet bliver den nyligt lanceret software-platform, Android Wear, der skal integrere Googles stemmestyrede services som Google Now og Voice Search.

Wear leverer byggestenene for at gøre mobil og ur-producenter i stand til at udvikle en forlængelse af Android-økosystemet, udbredt på de fleste smartphones og tablets. Søgegigantens hensigt er at kunne levere et indblik i de nødvendige og relevante informationer – lige ved håndledet.

Stemmestyring og forudsigelser fra Google er altså i højsædet på en Wear-enhed, man kommanderer ‘OK Google’ og uret vågner op, klar til at lystre. Parrer man et Wear-ur med telefonen popper relevante info som transporttid, beskeder og aftaler op efter behov.

Android Wear vil understøtte både kvadratiske og runde urskærme, som kan betjenes udelukkende ved swipe eller stemmekommandoer. En af de første enheder, Motorola Moto 360, udmærker sig da også ved at vige fra det firkantede, understøttet af et industrielt design der læner sig mere op ad klassiske ure, end 80’er lommeregneruret.

Allerede bred opbakning

Ligesom Android vil Google Wear være et åbent økosystem, som frit kan anvendes og videreudvikles af softwareudviklere og producenter. En række nøgleproducenter har da også meldt sig under Google Wear fanerne, hvor både Asus, HTC, LG, Motorola og Samsung vil udvikle ure dedikerede til platformen.

Google Wear er stadigvæk under udvikling, men de første enheder spås til at være tilgængelige i løbet af 2014.

Kilde: Androidpolice.com