Googles selvkørende biler slippes løs i trafikken

Googles lille selvkørende boble-bil runder en vigtig milepæl. Nu skal den orientere sig i trafikken.

Googles selvkørende biler slippes løs i trafikken

Selvkørende biler spås en lysende fremtid. Med løfter om 94% færre uheld og en mere produktiv tid i trafikken, spås de førerløse biler til grundigt at omorganisere verdens storbyer.

Centralt i den udvikling, er søgegiganten Google som udvikler på en håndfuld kraftigt modificerede Toyota-modeller til automatisk kørsel. , som allerede nu har tilbagelagt over halvanden million kilometer på både testbane og offentlig vej.

Disse biler er dog alle konventionelle biler, mens Googles næste evolutionstrin, døbt ’Google self-driving car’, er bygget fra grunden med autonom kørsel for øje. Her er ingen levn fra forrige århundrede: ingen bremser, ingen gaspedal og intet rat.

Se også: Førerløse biler slippes snart løs på britiske veje

Grønt lys!

Den bobleformede elbil er fortsat en prototype, men Google skriver på selskabets blog at en vigtig milepæl rundes: nu må den slippes løs i trafikken.

Hvor al kørsel med den intelligente boble indtil videre har været henvist til testbanen, får den runde to-sæders nu lov til at trille i Californiens offentlige gader og stræder.

Visse sikkerhedsforanstaltninger er dog ombord. Hastigheden er begrænset til afslappede 40 km/t i topfart, mens en chauffør på førersædet kan tage over med et aftageligt rat, bremse og gaspedal.

For Google er hensigten med forsøget at indsamle viden om hvordan omverdenen reagerer på smart-bilen og samtidig finde løsninger til de problemer der måtte opstå, eksempelvis når ens smartbil først afsætter en for derefter at finde nærmeste P-plads.

Du kan læse mere om Googles selvkørende bil her på projektets Google+ side.