Huawei opruster med Google Maps alternativ

Huawei er godt i gang med at opbygge deres eget økosystem, hvor en aftale med TomToms og deres kort og tjenester er nyeste skud på stammen.

Huawei opruster med Google Maps alternativ

Huaweis handels-udfordringer med USA ser ikke ud til at forsvinde lige foreløbig, men den kinesiske elektronikgigant ligger absolut ikke på den lade side. Huawei er godt i gang med at udbygge deres eget økosystem, der skal tilbyde et alternativ til tjenester fundet hos Google og i deres appbutik.

Huawei lancerede sidste år deres HMS, Huawei Mobile Services, som et alternativ til Googles tjenester, da producenten ikke må lancere nye smartphones med disse ombord. Huawei Mobile Services består af en lang række tjenester og apps, blandt andet en backup-løsning i skyen, en appbutik, en adgangskode-husker, Huaweis Assistent, deres egen browser og meget mere. Med seneste aftale ser Huawei ud til, at forberede et alternativ til selveste Google Maps på de mobile enheder.

Læs også: Samsung og Huawei trækker igen fra Apple

Huawei med TomTom-kort og navigation?

En talsperson fra TomTom har afsløret, at Huawei og navigations-giganten i noget tid har haft en aftale om et samarbejde, som indtil nu har været holdt hemmelig. Selvom det ikke er nogen ny aftale, så har hverken TomTom eller Huawei afsløret noget om indholdet i aftalen, men det logiske er at Huawei vil bruge TomToms kort- og navigationstjenester i deres mobilenheder, som et alternativ til Google Maps. Dermed kommer Huawei et skridt tættere på at være uafhængige af Google.

Huawei har tidligere meldt ud, at de meget gerne vil blive ved med at tilbyde Googles apps og tjenester, men på grund af forbuddet mod handel med amerikanske virksomheder, ser sig tvunget til at finde alternativer.

Læs også: Huawei holder skruen i vandet uden amerikanske leverandører

Huawei kommer med flere alternativer

Det er ikke let at undgå kløerne fra Googles tjenester, men Huawei er godt i gang. Vi kommer til at se flere alternativer fra Huawei i den nærmeste fremtid, der skal gøre Huaweis økosystem til et fristende alternativ til Googles. 

Er TomTom et godt alternativ til Google Maps?

Læs også: Google Maps viser nu hastighedsgrænser i Danmark