Huaweis smartphone salg går i stå i årets tredje kvartal

Huaweis salg af mobiltelefoner går ikke specielt godt, viser nye tal fra årets tredjekvartal. I vesteuropa sælger Huawei næsten 60 procent færre telefoner end samme periode sidste år.

Huaweis smartphone salg går i stå i årets tredje kvartal

Generelt har smartphoneproducenter det ikke let, hvor der globalt er blevet solgt færre mobiltelefoner. Der er dog ingen tvivl om, at Huawei har det sværest af de store mobilproducenter. Nyeste tal fra IDC viser, at Huawei i tredje kvartal har solgt knap 60 procent færre mobiltelefoner.

Det er generelt ikke let at være mobilprooducent i disse dage, men det er slet ikke let at være Huawei. Det tyder på, at vi nu virkelig begynder at kunne se effekten på USAs handelsforbud, som blev sat i værk tilbage i maj 2019.

Fra 20 procent markedsandel til under 9 procent

Tilbage i tredje kvartal 2019 så det noget anderledes ud for Huawei. Her havde den kinesiske smartphoneproducent en markedsandel på 20 procent i vesteuropa, hvor der blev solgt 6,2 millioner smartphones. Spoler vi frem til tredje kvartal 2020, så ser tallene noget anderledes ud.

Her finder vi Huawei med en markedsandel på 8,8 procent og kun 2,5 millioner solgte smartphones. Og som det ser ud lige nu, så vil det tal kun være endnu lavere, når vi får tal fra fjerde kvartal at se.

Sammenlignet med sidste års tredje kvartal, så har Huawei solgt 58,7 procent færre mobiltelefoner i år i vesteuropa.

På trods af den store tilbagegang, så finder vi stadig Huawei på en fjerdeplads, foran Oppo, men efter Samsung, Apple og selv Xiaomi, som er stormet frem i dette kvartal.

En gang til næste år vil Huawei lancerer deres første mobiltelefoner med styresystemet HarmonyOS. Hvad dette vil betyde for nuværende Huawei-telefoner vides ikke. Spørgsmålert er om HarmonyOS kan vende skuden for producenten?

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...