Disse smartphones kan opgraderes til Huaweis eget styresystem

Harmony OS – Huaweis kommende Android-alternativ – vil kunne installeres på eksisterende Huawei-smartphones. Se hvilke her.

Disse smartphones kan opgraderes til Huaweis eget styresystem

Huawei er en hårdt presset techvirksomhed for tiden. Teleselskaber verden over fravælger producenten som leverandør af 5G-udstyr. Handelskrigen mellem USA og Kina forhindrer også Huawei i at lancere nye telefoner med Googles apps og tjenester. Og så er der ikke mindst de eksisterende telefoner, som vil være mere tidskrævende og besværlige – men ikke umulige – for Huawei at opdatere.

Huawei har i god tid været forberedt på det værste og er derfor langt i udviklingen af sit helt eget styresystem, Harmony OS. Styresystemet skal køre på alle former for enheder – fra IoT-enheder og smartwatches til smartphones, tablets, berøringsskærme til biler og smart-tv.

Over for Android Authority oplyste Huawei i september, at eksisterende Huawei-mobiler med softwaretilpasningen EMUI 11 baseret på Android 10 i fremtiden vil kunne opgraderes til Harmony OS.

Huawei har endnu ikke selv meldt ud, hvilke enheder der opgraderes til Harmony OS.

Læs også: Det kan være slut med opdateringer til ældre Huawei-mobiler

Disse Huawei-smartphones får først Harmony OS

De oplysninger ligger en kinesisk blogger, som skulle have stort kendskab til Huawei og Honor, til gengæld inde med. Det skriver det kinesiske techmedie MyDrivers.

Ifølge oplysningerne vil udrulningen af Harmony OS ske i etaper ud fra hvilke HiSilicon Kirin-chipsets, der sidder i telefonerne.

Smartphones med det kommende Kirin 9000-chipset vil være de første, der kan opgraderes til Harmony OS. Det vil sige den kommende Huawei Mate 40-serie, som ventes at blive lanceret dette efterår.

Dernæst går turen til Kirin 990 5G, som driver Mate 30 5G-serien, P40 5G-serien, Mate Xs, nova 6 5G, Honor 30-serien og Honor V30 Pro.

I tredje etape vil en lang række modeller få tilbudt Harmony OS. En del modeller med Kirin 990 er blandt disse. Det omfatter Mate 30-serien (4G), Honor V30 og Honor Play4 Pro.

Også Kirin 985-modellerne Honor 30, nova 7 og nova 7 Pro få softwaren i tredje etape. Dertil vil visse modeller med Kirin 820 også få Harmony OS på dette tidspunkt.

Fjerde fase inkluderer de resterende smartphones med Kirin 990, Kirin 970 og Kirin 820. Det vil sige Mate 20-serien, Mate X, P30-serien, Honor 20-serien, Honor V20, nova 5 Pro og nova 5T. Også Honor 30S, Honor X10 og nova 7 SE får Harmony OS på dette tidspunkt.

Derefter går femte etape i gang med smartphones med Kirin 810 og Kirin 710. Det inkluderer modellerne nova 5, nova 5i Pro, nova 6 SE, Honor 9X, Honor 9X Pro, Honor 20S, Honor 10S, Honor Play 4T Pro og P40 Lite, som alle har en Kirin 810. Så er der Kirin 710-modellerne nova 3i, nova 4e (P30 Lite), nova 5i, Mate 20 Lite, Honor 7, Honor 8, Honor 8X, Honor 9 Plus, Honor 9S, Honor 10, Honor 20, P Smart Z, Honor 20i, Honor 10 Plus, Honor Play 3, Honor Play 4T og P40 Lite E.

Hvad angår smartphones med Kirin 970, er der en vis usikkerhed. Kilden havde oprindeligt ikke inkluderet dem på sin liste. Efter offentliggørelsen blev vedkommende angiveligt kontaktet af en repræsentant fra Huawei, som kunne oplyse, at flere modeller vil få Harmony OS. Det kan altså være, at Mate 10-serien og P20-serien alligevel får Harmony OS.

Læs også: Huawei løber snart tør for Kirin-chips til smartphones

Endnu uvist hvornår opdateringen kommer

Huawei ventes at offentliggøre Harmony OS til smartphones i løbet af april 2021. Det er først her, at systemet er klar til at køre på enheder med mere end 4 GB RAM. Derefter skal Huawei også opdatere en lang række smartphones til EMUI 11, som vil gøre dem kompatible med Harmony OS-opdateringen senere hen.

Værd at bemærke er, at Huawei-smartphones, som i dag har Android 10 med EMUI 10, ikke ser ud til at blive opgraderet til Android 11. EMUI er i stedet baseret på Android 10. Det kan skyldes, at det skulle være sværere for Huawei at opdatere sine modeller uden kunne samarbejde med Google. Det kan naturligvis også være, at det teknisk er muligt for Huawei, men at det er spild af ressourcer, når Huawei alligevel vil rulle sit eget styresystem ud kort tid efter.

Huawei har dog understreget, at det vil blive ganske valgfrit at opgradere til Harmony OS på de modeller, der er kompatible.

Læs også: Huawei vil opdatere ældre telefoner trods manglende licens

Mere om sagen

Temaet er stadig relevant. Daniel Søgaard Hald fandt det relevant at følge op på temaet. Allerede d. 25/9/2020 gik redaktionen videre med en artikel med fokus på Hvordan vil fremtidens smartphone se ud?Klik her for artiklen.. Tjek de seneste nyheder om temaet her.