Industri udpeger teknologiens rolle i at håndtere klimaudfordringer

Teleindustrien fastholder, at den spiller en vigtig rolle, når verden skal bekæmpe klimaforandringerne, lød det på MWC 2021.

Industri udpeger teknologiens rolle i at håndtere klimaudfordringer

Industrieksperter fastholdt på MWC 2021, at den digitale teknologi har en vigtig rolle i at tackle udfordringerne med klimaforandringerne. De fremhævede opkobling, IoT og big data som drivende kræfter bag de nuværende indsatser.

Mobile teknologier afgørende for at tackle klimaforandringer

I en paneldiskussion udtalte GSMA’s chef for Mobile Humanitarian Innovation, Kimberly Brown, at mobilteknologien har en unik mulighed for at bidrage med de værktøjer, der skal til for at få samfundet til at tilpasse sig til klimaforandringerne.

Vanessa Gray, chef for telekommunikation i nødsituationer og miljø ved ITU, erklærede sig enig og forklarede, at teknologi kan hjælpe med at give data om forbrug af ressourcer, affaldshåndtering og luftkvalitet.

Global produktchef for hos Telefonica IoT & Big Data, Elena Gil Lizasoain forklarede, at IoT-teknologi allerede har en positiv effekt på tiltag inden for bæredygtighed.

Se også: Sådan fungerer 5G teknologien

Landbrug kan løftes af big data og AI

Med landbrug som et eksempel pegede hun på fordele ved big data, machine learning og AI, når det handler om analyse af jord, vand og vejr, hvilket igen fører til et boost i landbrugets effektivitet. Lizasoain fremhævede dog også, at skalering af teknologien er en af hovedudfordringerne.

Den eneste måde, at man kan skalere på er, hvis vi kan gøre det på en bæredygtig måde. Det kræver store investeringer at få det hele på plads og sat i gang”, slår  Elena Gil Lizasoain fast.

Se også: Nyheder om teknologi og klima

Historien slutter ikke her

Siden redaktionen kørte denne historie er der kommet nyt til sagen. Daniel Søgaard Hald fulgte op på sagen. Allerede d. 2/11/2020 publicerede vi en opfølgning med sagen om Gør din gamle varmepumpe og klimaanlæg smart med Ambi Climate Mini – Artiklen kan du læse her her. Emnet er absolut ikke dødt. Klik her for at læse de seneste nyheder..