Kina forbyder embedsmænd at bruge iPhone

Kinesiske embedsmænd og offentlige ansatte kan snart ikke få lov til at bruge iPhones - det er sikkerhedsmæssige hensyn, lyder det.

Kina forbyder embedsmænd at bruge iPhone

Wall Street Journal hævder, at kinesiske embedsmænd nu forbydes at bruge iPhones og enheder fra udenlandske mærker på arbejdet på grund af potentielle sikkerhedsrisici.

Forbuddet er i bund og grund en del af en større plan fra den kinesiske regerings side om at reducere sin afhængighed af udenlandsk teknologi og forhindre, at følsomme data bliver lækket.

Se også: De bedste telefoner

Må ikke bruge iPhone af sikkerhedshensyn

Ifølge rapporten har kinesiske embedsmænd fået besked på ikke at bruge deres iPhones til arbejdsrelaterede opgaver og har også fået forbud mod at tage dem med på arbejdspladsen.

En opfølgende rapport fra Bloomberg News antyder, at forbuddet sandsynligvis vil omfatte regeringsstøttede agenturer og statsdrevne virksomheder, da Kina søger at blive teknologisk selvforsynende.

Se også: Hvilken iPhone er billigst?

Reaktion på amerikanske forbud

Kina er et af Apples største markeder og er hjemsted for flere af deres store produktionscentre. De nye tiltag kan ses som et modtræk til USA’s forbud mod Huawei og ZTE og for nylig Tik Tok.

Amerikanske virksomheder skal således have en særlig tilladelse til at sælge amerikansk produceret teknologi til selskaber som Huawei og ZTE og de to selskaber må heller ikke bruges til netværksinfrastruktur i USA.

Når det gælder TikTok har den amerikanske regering i stigende grad været bekymret for den kinesisk-ejede sociale app, når det gælder privacy. Appen kan ganske enkelt indsamle så meget data, at den potentielt kan afsløre meget følsomme ting om brugerne.

Derfor er appen forbudt for offentlige ansatte i 34 ud af 50 stater at bruge appen på offentlige enheder.

Se også: Guide til bedste kameramobil