Lækket billede viser den lille Google Pixel 2 frem

Det første rigtige billede af den lille Google Pixel 2 er dukket op, og til manges overraskelse er der nogle ganske store kanter rundt om skærmen at finde.

Lækket billede viser den lille Google Pixel 2 frem

Inden for de kommende måneder løfter Google sløret for 2. generations Pixel-smartphones, men det bliver med en noget anden strategi end sidste år. Det afslører et lækket billede af den ene af de to kommende topmodeller.

Læs også: Første pressefoto lækket: Her er Google Pixel 2 XL

Det er Twitter-tipsteren evleaks – også kendt som Evan Blass, der atter er på pletten. På hjemmesiden VentureBeat har han delt det første rigtige billede af telefonen – et såkaldt spionfoto. Her ses telefonen både forfra og bagfra, og det afslører en masse nye ting, som før var ukendte.

Google Pixel 2
Foto: Venturebeat.com

Får meget større skærmkanter end Pixel XL 2

Det første, der har fanget folks opmærksomhed, er de store kanter, der er at finde både over og under skærmen. Ved at skrue lidt op for kontrasten og lysstyrken på billedet kan det nemlig tydeligere ses, hvilket område skærmen dækker. Her er det tydeligt at se, at der i hvert fald ikke er nogen reducerede skærmkanter i forhold til de nuværende Pixel-smartphones.

Dermed bliver den lille Pixel 2 markant anderledes end den store Pixel XL 2, som netop får en stor, aflang skærm, der dækker det meste af fronten ligesom Samsung Galaxy S8, LG G5 og den kommende iPhone 8 – og det er der en god grund til.

Det er nemlig to forskellige smartphoneproducenter, der skal hjælpe Google med at producere dette års 2. generations Pixel-smartphones. Det er HTC, der har fået opgave at fremstille den lille Pixel 2, mens LG står bag den store Pixel XL 2. Et kig på de to producenters portefølje afslører hurtigt, hvorfor de to modeller ser så forskellige ud.

HTC har nemlig endnu til gode at lancere en smartphone med de kraftigt reducerede skærmkanter, mens LG allerede har en sådan type skærm i blandt andet G5.

Læs også: Rygte: Google sløjfer jack-porten i Pixel 2 og Pixel XL 2

På bagsiden ligner Pixel 2 og Pixel XL 2 relativt meget hinanden, hvor den øverste del består af et glaspanel, som omkredser kameraet, men ikke længere fingeraftrykslæseren som i de to oprindelige Pixel-mobiler. Det er altså primært på fronten, hvor de to mobiler vil adskille sig fra hinanden.

En af grundene til, at den lille Pixel 2 har så store kanter over og under skærmen, skyldes at den er udstyret med stereofronthøjttalere, mens der kun ser ud til at være én højttaler på fronten af Pixel XL 2 (øverst). Det er dog ikke utænkeligt, at LG forsøger at opnå en lignende stereoeffekt ved at højttaleren i bunden og i fronten kan fungere i samspil.

Det er uklart, hvorfor Google i år benytter to forskellige producenter i stedet for kun én som sidste år. Det er ikke utænkeligt, at Google oprindeligt kun benyttede HTC til at stå for begge modeller ligesom sidste år. Det kan i hvert fald forklare, hvorfor modellen med kodenavnet Muskie pludselig blev skrottet og erstattet med en ny og større model kaldet Taimen. Sidstnævnte er altså modellen fra LG, og det kunne altså tyde på, at Google relativt sent har bestemt sig for at få LG til at producere den store model i stedet for HTC.