Nu giver trådløs opladning måske snart mere mening

Det er ofte mere praktisk og hurtigere at smide en kabel i mobil, når den skal lades op. Men nu giver trådløs opladning pludselig mere mening.

Nu giver trådløs opladning måske snart mere mening

Trådløs opladning har efterhånden været på markedet i noget tid. Den første jeg husker med teknologien var Nokia Lumia 900, som blev lanceret tilbage i 2012, men mon ikke der var nogle før den. Selvom mange mobiltelefoner i flere år har haft trådløs opladning indbygget, så har teknologien stadig ikke nået den udbredelse man forventede. Men måske kan der blive lavet om på det nu.

Læs også: Test af tre gode trådløse opladere

Trådløs opladning har ulemper

Hvorfor trådløs opladning ikke har nået den udbredelse som var forventet, er der flere grunde til. For det første er trådløs opladning for det meste langsommere end den kablede opladning. Trådløs opladning er med tiden blevet hurtigt, men det samme er kablet opladning. Derudover kan man ved kablet opladning bruge mobiltelefonen imens den oplader, hvor den på en trådløs oplader skal ligge på pladen – ofte på et ret præcist punkt. Og tager man mobilen af opladeren for at tjekke noget, så skal man huske at den skal tilbage på pladen for at kunne fortsætte opladning – det lyder indlysende, men jeg ser mange glemme dette.

Der er flere grunde, for alle mobiltelefoner kommer med en kablet oplader som standard, hvor de færreste køber en ny oplader, fx en trådløs, som tilbehør. Det er bare billigst og lettest af bruge den medfølgende oplader.

Jeg kan sagtens finde på et bruge en trådløs oplader, men er der et kabel ved siden af, så vælger jeg det fremfor. I hvert fald når det er mobiltelefonen vi taler om. Er det tilbehør, som smartwatch og hovedtelefoner, så giver trådløs opladning mere mening. Med tilbehør skal man ikke hele tiden tjekke notifikationer og lignende.

Læs også: HPs Envy 32 All-in-One PC oplader mobilen trådløst

Ny hurtigere teknologi på vej

Den primære grund til at fx OnePlus ikke har indbygget trådløs opladning er hastigheden. Med deres kablede 30W Warp Charge kan den trådløse oplader slet ikke følge med, men måske begynder vi at nærme os noget, der giver mere mening. I 2020 kunne trådløs opladning nemlig blive betydeligt bedre.

Fx har Xiaomi fremvist en ny trådløs opladning på hele 40W, der på bare 20 minutter oplader en 4000 mAh batteri fra 0 til 57 procent. En fuld opladning blev overstået på bare 40 minutter. Det er altså hurtigere end de fleste kablede opladeløsninger på markedet.

Xiaomis nye trådløse opladning er stadig i teststadiet, hvor der kræves luftkøling, så enheden ikke bliver for varm. Xiaomi påstår dog at teknologien vil være klar i en fremtidig topmodel, men siger ikke noget om hvornår og hvilken.

Det kunne også tyde på, at selv OnePlus er ved at blive overbevist om trådløs opladning, for OnePlus 8 kommer muligvis med det.

Hvad siger i: Er trådløs opladning hot eller not?