Tip: Tre gode trådløse opladere

Vi har samlet tre gode trådløse opladere, som har hver deres styrker: Huawei Wireless Charger, Samsung Wireless Duo Pad og SACKit CHARGEit.

Tip: Tre gode trådløse opladere

Trådløs opladning er ikke nyt, men har aldrig været så populært som nu. Nokia og Samsung var blandt de første producenter med indbygget trådløs opladning med den nuværende standard, Qi. Nokia Lumia 920, fra 2012, og Samsung Galaxy S4, fra 2013, havde den såkaldte Qi-opladning, som de dengang satsede på skulle blive kæmpestort. Men sådan gik det slet ikke, før nu. Nu vinder den kabelløse opladning nemlig tilbage.

Der skulle nemlig gå lang tid inden trådløs opladning skulle blive populært. Det er faktisk først inden for de sidste par år, at vi har oplevet en øget popularitet. Det er stadig med Qi-standarden, men der er siden da udviklet på teknologien. Det betyder at opladerne kan oplade enheder hurtigere end nogensinde før og derfor giver langt mere mening. Der bliver desuden arbejdet på at få indbygget teknologien i møbler og meget mere.

Det har givet os ideen til at tage et kig på trådløse opladere, som er på markedet nu. Vi har valgt tre enheder som har hver deres styrker, men er alle gode produkter og de fortjener at blive fremhævet.

Huawei Wireless Charger – den kompakte

Huaweis Trådløse oplader blev lanceret sammen med Huawei Mate 20 Pro sidste år. Den er nydelig at se på og fylder meget lidt. Jeg var en anelse betænkelig ved om dens lille overflade ville resultere i, at smartphones med glasbagsider ville glide af, men det er ikke tilfældet. Den er nemlig beklædt med blødt silikone, som har et rigtig godt greb på telefonen. Den slukker også automatisk, når den registrerer nøgler, mønter og andre metalgenstande.

Den understøtter 15W hurtig trådløse opladning, som lader fx Huawei Mate 20 Pro fra 0-30 procent på 30 minutter. Vi har også testet hurtigopladningen af denne oplader med en Samsung Galaxy S10 og det virker problemfrit.

Huawei Wireless Charger understøtter 15W, 10W, 7,5, 5W opladning. Der medfølger strømadapter i salgsæsken og der er USB-C tilslutning.

Huawei Wireless Charger koster omkring 379 kroner.

Huawei Wireless Charger
Huawei Wireless Charger. Foto: Mobilsiden.dk
Huawei Wireless
Huawei Wireless Charger. Foto: Mobilsiden.dk

SACKit CHARGEit – med powerbank

Der er sikkert mange der ikke kender til SACKit. SACKit er et dansk firma, grundlagt i 2012. De laver forskellige funktionelle livsstilsprodukter og har også kastet sig over en trådløs oplader. Den har fået navnet CHARGEit og den er ganske nydelig at se på. Den har en ramme i aluminium med slebne kanter og en overflade beklædt med stof fra danske Kvadrat. I midten af pladen er et X udført i gummi, så enhederne der oplades ikke glider af.

Ligesom de to andre opladere er den Qi certificeret og viser med en diode hvornår den oplader. Den understøtter 10W hurtigopladning, men tilbyder også 7,5W og 5W.

Men SACKit CHARGEit skiller sig ud ved også at være en powerbank. Der er nemlig indbygget et 6000 mAh batteri i den, som kan bruges til at oplade enheder, når der ikke er adgang til en stikkontakt. Og skal du have opladt to enheder, så kan CHARGEit oplade trådløst og med kabel på samme tid.

CHARGEit findes i 5 lækre farver og koster 599 kroner. Der medfølger ikke strømadapter til den, men der er et lækkert stof USB-C kabel med. CHARGEit kan købes direkte ved SACKit her.

Sackit wireless
SACKit CHARGEit. Foto: Mobilsiden.dk
Sackit wireless
SACKit CHARGEit. Foto: Mobilsiden.dk

Samsung Wireless Duo Pad – oplader to enheder

Styrken i Samsungs Wireless Duo Pad er ganske åbenlys: Den kan oplade to enheder på én gang. Der er nemlig to plader til opladning, en med 10W hurtigopladning og en med 5W opladning. Her kan du fx oplade mobiltelefonen og smarturet eller hovedtelefonerne, eller to telefoner samtidigt.

Begge plader til opladning er beklædt med en gummiring, som holder godt fast på enhederne. Der er desuden en lille lysdiode der viser når den oplader.

Hurtigopladningen på denne er kun kompatibelt med Samsungs egne smartphones, bl.a. Galaxy S10, Galaxy S9, Galaxy Note9 og mange flere.

Der medfølger strømadapter i salgsæsken og den bruger USB-C til tilslutning. I forhold til dens størrelse er den med sine 168 gram meget let.

Samsung Wireless Charger Duo Pad koster omkring 500 kroner.

Samsung Duo Pad
Samsung Wireless Duo Pad. Foto: Mobilsiden.dk
Samsung Duo Pad
Samsung Wireless Duo Pad. Foto: Mobilsiden.dk

Læs også: OnePlus 7 får ikke trådløs opladning

Mere til historien

Fortællingen sluttede absolut ikke her. mobilsiden gik videre med sagen. 20/3/2019 fulgte vi op med historien; Er denne video optaget med en Huawei P30 Pro? – Følg den videre histore her. De sidste nyheder om emnet finder du her.