Nu kan Google Maps navigere med gemte offlinekort

Google lancerer en ny og forbedret offlinetilstand til kortappen Google Maps, hvor du nu også kan søge og navigere uden en internetforbindelse.

Nu kan Google Maps navigere med gemte offlinekort

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Google har tidligere forsøgt sig med offlinekort i Google Maps, men det har aldrig været synderligt brugbart. Offline-funktionen har nemlig været skjult godt væk i appen, og måske også med god grund. Du har nemlig hverken kunne navigere med offlinekort eller kunne gemme særligt store områder.

Google kan nu oplyse i et blogindlæg, at det ændres i en ny opdatering. Tilbage til Google I/O 2015-eventen i maj måned viste Google denne nye offlinefunktion frem, og det er altså først nu, at den finder vej til offentligheden.

Læs også: Google Maps opdateret – nu med offline korttjeneste

For første gang er det blevet gjort nemt og brugervenligt at gemme dele af kort offline med Google Maps. Det fungerer ved, at du søger efter et område, eksempelvis San Fransisco i USA, og skubber infoboksen frem fra bunden. Her finder du nu en Download-knap, hvor du, lige som den hidtidige funktion, skal markere det område, der skal gemmes offline. Alternativt kan du vælge ”offlineområder” i menuen.

I den tidligere løsning kan Google Maps ikke gemme mere end 20 MB kortdata, men nu er begrænsningen skruet helt op til 2,5 GB kortdata. Du kan altså endnu ikke downloade hele lande og kontinenter lige så let og gnidningsfrit som i HERE Maps, men det er et stort skridt i den rigtige retning.

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Fuld GPS-vejvisning uden internet

Download af kortdata i Google Maps muliggør, at du kan benytte GPS fuldt ud uden en internetforbindelse med kortdata, der er gemt offline, som hvis du har en internetforbindelse.

Det betyder, at du kan downloade kortdata fra områder, hvor du ved, der er dårlig eller ingen dækning, og alligevel kan Google Maps komme med al kortdata og alle søgeresultater for dig, fordi den automatisk benytter offlineindhold, hvor den kan.

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Kun til Android i første omgang

Google oplyser også, at opdateringen til Google Maps stille og roligt rulles ud til alle Android-enheder. Hvis du benytter Google Maps til din iPhone eller iPad, må du derfor vente lidt, men opdateringen kommer snart til iOS, forsikrer Google.

Seneste nyt om It, tele & tech