Rekordstor vækst i salg af Apple-tjenester

Apples omsætning fra deres tjenester er på 5 år steget med 161 procent, og det er nu den hurtigst voksende del af virksomheden.

Rekordstor vækst i salg af Apple-tjenester

Da Apple i løbet af de seneste år har oplevet et dalende iPhone-salg, er de begyndt at fokusere mere og mere på deres tjenester. Baseret på de nylige økonomiske resultater ser strategien ud til at betale sig.

Data fra Buy Shares viser, at Apples omsætning på deres tjenester er steget med 161,63 procent mellem tredje kvartal 2015 (5,03 mia. dollars) og tredje kvartal i år (13,16 mia. dollars), hvilket gør det til den hurtigst voksende del af virksomheden.

Apples tjenester omfatter blandt andet App Store, Apple Music, Apple TV Plus, Apple Arcade, Apple News Plus, Apple Pay og iCloud, og den nylige stigning i omsætning kan især tilskrives musikabonnementstjenesten Apple Music.

Læs også: Så meget data sluger streamingtjenester

Også Mac-computeren sælger bedre

Selskabet har ikke kun succes med dette forretningsområde – også indtægterne på salget af Mac er steget med 17,41 procent mellem 3. kvartal 2015 og 3. kvartal af 2020, mens omsætningen på salg af iPads er steget med 44,93 procent til 6,58 milliarder dollars i samme periode.

Der er også godt gang i forretningen inden for wearables, home og tilbehør, der med en procentvis vækst på 144,31 procent mellem 3. kvartal 2015 (2,64 milliarder dollars) og 3. kvartal 2020 (6,45 milliarder dollars) gør det til Apples anden hurtigst voksende indtægtskilde.

Læs også: Få gratis AirPods ved køb af Mac eller iPad hos Apple

Nye iPhones på vej

Apple har dog også oplevet en faldende omsætning inden for et andet af deres vigtige områder – mellem 3. kvartal 2015 og 3. kvartal af 2020 er omsætningen fra salg iPhones faldet med 15,77 procent til nu at udgøre en omsætning på 26,42 milliarder dollars. Senere på året står Apple dog klar med en række nye iPhones, som der er store forventninger til. Hele fire modeller af iPhone 12 forventes lanceret i næste måned.

Læs også: iPhone 12 Pro-modellerne forsinket helt til november

Fortsættelsen:

Sagens videre forløb om emnet. Daniel Søgaard Hald kunne ikke slippe historien. 11/8/2020 vinklede vi sagen videre med artiklen om Nyeste software giver Apple Watch søvntracking – prøv det nu – Artiklen finder du her. Er du interesseret i absolut seneste nyt om temaet, så klik her..