Samsung er hurtigere med sikkerhedsopdatering end Google

Googles Pixel-mobiler har længe været først med opdateringerne, men må denne gang se sig slået af Samsung.

Samsung er hurtigere med sikkerhedsopdatering end Google

Android er Googles eget mobile styresystem, opkøbt i 2005 og gjort til en åben platform allerede i 2007, og er nu verdens mest populære af slagsen. På trods af Open Source tilgangen, så er det Google der udvikler på det og har derfor, ganske naturligt, hurigere adgang til software- og sikkerhedsopdateringer. Det har længe været et stort salgsargument for Google egne mobiltelefoner, Pixel.

Men dette argument begynder nu stille og roligt at forsvinde, da Pixel-telefonerne ikke længere kan prale af at være hurtigst med opdateringerne, for Google har angiveligt udfordringer med seneste opdatering, januar måneds sikkerhedsopdatering. Det kommer oven på, at Google siden lanceringen af seneste Pixel-mobil, har kæmpet med at rette og forbedre softwaren på enhederne.

Samsung har derfor været ekstra hurtige i vendingen og benyttet Googles software-problemer til at være først. Et træk der har tiltrukket sig meget opmærksomhed og på nettet.

Samsung Galaxy Note10
Samsung Galaxy Note10 får nu seneste sikkerhedsopdatering – før Googles egne Pixel-mobiler. Foto: Mobilsiden

Lynhurtig opdatering til Samsung Galaxy Note10

Samsungs seneste high-end mobil er den stylus-udstyrede Galaxy Note 10, der tilbage i december modtog både Android 10 og sikkerhedsopdatering for december. Den samme serie af telefoner melder nu klar til at modtage sikkerhedsopdateringen for januar, hvilket ender med at blive flere dage før Googles Pixel-serie. Mon ikke Google vil sørge for at dette ikke sker igen. Skulle det alligevel ske, så kan det sagtens få konsekvenser for salget af nuværende og fremtidige Pixel-mobiler. Opdateringen forventes at rulle ud af Pixel på mandag.

Opdateringen til Samsung Galaxy Note 10-serien er altså på vej ud nu, men indeholder, udover den forbedrede sikkerhed, intet nyt. Igen ser vi Android-producenterne vægte opdateringer højere end tidligere, hvilket er en tendens vi forventer fortsætter fremover, da dette potentielt kan overbevise iOS-brugere om, at tage springet til Android-platformen.

Samsung har ikke kun rullet januar måneds sikkerhedsopdatering ud til Note10, men også Galaxy A10, A10s, A20, A30, A50 og Galaxy Tab S5e.

Læs også: Hvornår må mobilproducenter stoppe opdateringerne?